Un dirijor s-a vaccinat de coronavirus chiar în timp ce susținea un concert / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Un dirijor s-a vaccinat de coronavirus chiar în timp ce susținea un concert  /  Sursă foto: Captură YouTube
Un dirijor s-a vaccinat de coronavirus chiar în timp ce susținea un concert / Sursă foto: Captură YouTube
Ivan Fischer, un dirijor din Ungaria, s-a vaccinat de coronavirus chiar în timp ce susținea un concert în aer liber.

Un dirijor din Ungaria s-a vaccinat anti-COVID-19 în timpul concertului pe care îl susținea în aer liber. Ivan Fischer și-a dat jos sacoul şi a rămas într-o cămașă albă decupată în dreptul umărului. În timp ce dirija, un medic i-a administrat vaccinul, în aplauzele mulțimii.

Fischer, care s-a vaccinat cu a treia doză a vaccinului anti-COVID-19, a făcut acest gest pentru a încuraja oamenii să se imunizeze. Mai mult, în timpul concertului, membrii orchestrei au făcut teste rapide pe scenă, în timp ce muzica răsuna în continuare. Ungaria este prima ţară din Europa în care se poate administra cea de-a treia doză.

De asemenea, în toate şcolile, în primele zile ale noului an de învăţământ, copii cu vârste între 12 şi 16 ani vor avea ocazia să se imunizeze. Potrivit autorităţilor, până vineri, aproape 48.000 de elevi din învăţământul preuniversitar au fost înregistraţi de părinţi pentru vaccinare la şcoală, scrie Publika.

Peste 60% din populaţia din Germania a fost vaccinată complet

Peste 60% din populaţiei Germaniei a primit schema completă de vaccinare împotriva COVID-19, relatează DPA, scrie Agerpres. Aproximativ 50 de milioane de persoane (60,1% din populaţie) a primit a doua doză de vaccin, a anunţat sâmbătă Ministerul Sănătăţii.

Aproape 65% din populaţie (54 de milioane de persoane) a primit cel puţin o doză. Conform datelor furnizate de minister, vineri au fost administrate 213.092 de vaccinuri în Germania.

Pe primul loc la rata vaccinării

Landul Bremen este pe primul loc la rata vaccinării, 74,7% dintre locuitorii săi primind deja cel puţin o doză, iar 70,2%, schema completă.

De cealaltă parte, landul Saxonia are cea mai mică rată de vaccinare din ţară - numai 54,8% din populaţie a primit cel puţin o doză, iar 51,4%, schema completă.

"Fiecare vaccinare ne ajută să trecem împreună prin toamnă şi iarnă", a scris sâmbătă pe Twiter ministrul Sănătăţii, Jens Spahn.

Polonia începe în septembrie administrarea dozei a treia de vaccin anti-COVID-19

Polonia va începe din 1 septembrie administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19 pentru persoanele care au sistemul imunitar slăbit, a anunţat vineri ministrul polonez al sănătăţii, Adam Niedzielski, transmite Reuters, mai scrie Agerpres. 

Cu circa 200 de noi cazuri de COVID-19 pe zi, Polonia are în prezent o situaţia relativ bună comparativ cu numărul îmbolnăvirilor din valul trei al pandemiei, dar se pregăteşte pentru valul patru în timp ce varianta Delta mai contagioasă a coronavirusului contribuie deja la o creştere a numărului noilor cazuri (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel