Data publicării:

Un diamant de 2,95 carate, descoperit într-un parc de o fetiță de 7 ani

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @nikahgeh
FOTO: Freepik @nikahgeh
O fetiță de 7 ani și-a făcut cel mai frumos cadou de ziua sa, un diamant de 2,95 carate pe care l-a găsit într-un parc.

O fetiță de numai  ani a primit cadoul vieții sale când a descoperit un diamant maro auriu de 2,95 carate în Arkansas.

Gemologul în devenire a descoperit diamantul în timp ce își sărbătorea cea de-a șaptea aniversare la Crater of Diamonds State Park din Murfreesboro, Arkansas, potrivit unui comunicat de presă al parcului, scrie CNN.

Descoperirea din 1 septembrie a lui Aspen Brown ”este a doua ca mărime înregistrată de un oaspete al parcului în acest an, fiind depășită doar de un diamant maro de 3,29 carate descoperit în martie”, se arată în comunicat.

”Brown a vizitat parcul împreună cu tatăl și bunica ei pentru a-și sărbători ziua de naștere”, se arată în comunicat. "Brown a cules o piatră prețioasă de mărimea unui bob de mazăre verde de pe o alee de-a lungul părții de nord-est a zonei de căutare”.

Oficialii parcului au confirmat că Brown a descoperit într-adevăr un diamant, se arată în comunicatul menționat.

”Diamantul lui Aspen are o culoare maro-aurie și un luciu strălucitor. Este un cristal complet, fără fațete rupte și cu o mică crăpătură pe o parte, creată atunci când diamantul s-a format.

Este cu siguranță unul dintre cele mai frumoase diamante pe care le-am văzut în ultimii ani”, a declarat Waymon Cox, asistent al superintendentului parcului.

De altfel, peste 75.000 de diamante au fost descoperite la fața loculi de când un fermier a identificat pentru prima dată diamante pe acest teren.

Câmpul de 37 de acri pe care vizitatorii pot căuta comori este suprafața erodată a unui crater vulcanic, potrivit site-ului oficial al parcului.

Pe lângă diamante, acolo se găsesc și alte pietre prețioase, precum ametiste și granate, ca urmare a geologiei unice a sitului.

Citește și: Un sat neolitic din Franța a fost descoperit după 150 de ani de cercetare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel