Un designer ceh creează perne cu Zelenski pentru a strânge bani pentru Ucraina
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Volodimir Zelenski/ captură video Facebook
Volodimir Zelenski/ captură video Facebook
Un designer ceh a găsit o modalitate inedită de a strânge fonduri pentru ucrainenii afectaţi de războiul din ţara lor: confecţionează perne cu portretul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, despre care designerul afirmă că a devenit un sex simbol pentru unii, relatează vineri Reuters.

Zelenski, obosit, nebărbierit, însă sfidător în tricoul său verde, a devenit imaginea rezistenţei Ucrainei în faţa invaziei ruse, mobilizându-şi compatrioţii din buncărul său din Kiev, în videoclipurile sale zilnice postate pe reţelele sociale.

"Mi-a venit ideea să creez o pernă care să dea impresia că (Zelenski) s-ar afla în patul lor"



"Multe persoane, majoritatea de sex feminin, îl văd (pe Zelenski) ca un fel de sex simbol, aşa că mi-a venit ideea să creez o pernă care să dea impresia că (Zelenski) s-ar afla în patul lor", a declarat designerul Tomas Brinek pentru Reuters.

Brinek, care deţine un cont pe Instagram numit TMBK, cu peste 540.000 de urmăritori şi care ridiculizează politicienii, a declarat că pentru ediţia sa limitată de perne realizate manual au fost înregistrate peste 2.000 de comenzi, în urma cărora s-au strâns circa 420.000 de coroane (18.900 dolari), bani donaţi unei organizaţii de caritate care ajută ucrainenii afectaţi de război.

"Ideea a fost ca un fel de glumă, însă există această parte serioasă, şi anume fondurile strânse care pot ajuta Ucraina", a spus Brinek, adăugând că intenţionează să creeze un nou lot de perne ca urmare a interesului puternic.

Cehia a trimis ajutoare în valoare de zeci de milioane de dolari Ucrainei şi a găzduit până acum circa 270.000 de refugiaţi, majoritatea femei şi copii, care fug de război.

Citește și: Președintele Ucrainei cere ajutor, însă Germania se concentrează mai mult pe gazul rusesc. Olaf Scholz: "Ne pare rău, dar..."

Zelensky a cerut ajutor într-un discurs aprig de 20 de minute la Bundestag, joi, în care a explicat modul în care Germania a ignorat avertismentele privind dependența sa de economia de Rusia. Preocupările Kievului au fost respinse cu răspunsul: „Este vorba despre economie, economie, economie”, a spus el.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski dorește ca Germania să facă ceva cu privire la dependența sa de energia rusă, care canaliză miliarde către Kremlin în timp ce acesta îi bombardează orașele, conform publicației Politico.eu.

Pentru mulți politicieni germani, este o problemă de buzunar

Germania este de departe cel mai mare consumator al UE de petrol, gaze și cărbune rusești, plătind  peste 40 de miliarde de euro în 2021; 55 la sută din gazul său natural, 52 la sută din cărbune și 34 la sută din petrolul său din Rusia. Numai în ianuarie, Germania a trimis  2,6 miliarde de euro pentru importuri de petrol și gaze către Rusia. Vezi articolul inițial aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel