Un deputat împărţea materiale cu caracter electoral în Bacău. Poliţia va sesiza BEC
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @daniel-007
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @daniel-007
IPJ Bacău transmite că un deputat din Parlamentul României împărţea materiale cu caracter electoral pe o stradă din Bacău. 

"Urmare a verificărilor efectuate cu privire la faptul că în zona centrală a municipiului Bacău mai multe persoane ar distribui materiale cu caracter electoral, comunicăm faptul că polițiștii băcăuani au identificat un bărbat, în vârstă de 56 ani, din localitate,  care a prezentat un pașaport diplomatic, având calitatea de deputat al Parlamentului României, o femeie de 39 de ani, din comuna Nicolae Bălcescu, angajată a UAT Bacău şi un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din localitate.

Aceştia se deplasau pedestru pe strada George Bacovia, având asupra lor pliante, asemănătoare cu cele din imaginile apărute pe rețelele de socializare. 

Persoanele identificate au fost invitate la sediul secției de poliție, unde au refuzat să dea declarații scrise. 

Verificările cu privire la aspectele prezentate continuă, iar, în funcţie de rezultatul acestora, se vor lua măsuri legale dacă se impun. 

Totodată, se va informa B.E.C. Bacău.

Menționăm faptul că rolul nostru este de a ne asigura de respectarea prevederilor legale, de respectarea legislației privind buna desfășurare a alegerilor electorale și, nu în cele din urmă, de a le garanta cetățenilor din județ un cadru optim pentru a-și exercita dreptul de vot", transmite IPJ Bacău.

Poliţiştii s-au sesizat după ce în online au apărut imagini cu aceste persoane împărţind pliante. 

"De asemenea, precizăm faptul că verificările au fost demarate de polițiști, ca urmare a apariției în spațiul public a unor imagini referitoare la faptul că membrii unui partid politic ar împărți pliante astăzi, 8 iunie, după ora de încheiere a campaniei electorale", a mai transmis IPJ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel