Data publicării:

Un deputat din Brăila a înaintat o plângere penală la Parchet împotriva lui Boc și Oprea

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp
pensionari-militari
pensionari-militari

Un deputat PNL de Brăila, Adriana-Diana Tușa, a înaintat o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva lui Emil Boc și a Lui Gabriel Oprea. În Brăila au fost zece unităţi militare. În prezent nu mai funcţionează decât Brigada 10 Geniu şi vreo trei unităţi de marină subordonate serviciului fluvial. Prin urmare, numărul pensionarilor militari este extrem de mare. La fel şi de mare este şi numărul dramelor începute odată cu recalcularea pensiilor.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a înregistrat numeroase plângeri împotriva premierului și ministrului Apărării Naționale  pentru săvârşirea infracţiunii de prezentare, cu rea-credinţă, de date inexacte Parlamentului cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, faptă săvârşită în calitate de membru al Guvernului, în exerciţiul funcţiunii.

Aşa cum reise din cele expuse mai sus, în vreme ce se afla în exercitarea atribuţiilor de prim-ministru astfel cum sunt stabilite prin Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, făptuitorul Emil Boc a susţinut mai întâi în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului, iar mai apoi în plenul Camerei Deputaţilor faptul că prin recalcularea pensiilor militare în baza legislaţiei propuse spre adoptare Parlamentului, pensiile militare, care sunt până în 3000 ron, nu vor fi afectate. După cum reiese din stenogramele celor două şedinţe, în niciuna dintre declaraţiile făcute Emil Boc nu a făcut referiri la anumite condiţionări legate de durata stagiului miliar sau de dovedirea acestuia de către pensionarii militari pentru păstrarea cuantumului de 3000 ron, susțin militarii pensionari.

Afectate toate pensiile aflate în plată

Senatorul Marian Vaier recunoştea faptul că avea cunoştinţă de efectele actului normativ adoptat, respectiv că "vor fi afectate toate pensiile aflate în plată".  "La solicitarea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, prin programul informatic asigurat de Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale, au fost efectuate simulări pentru determinarea cuantumului pensiei în cazul aplicării metodei de calcul a pensiilor conform noii legi. Pentru toate situaţiile care au fost analizate, cuantumul pensiilor obţinut prin aplicarea prevederilor proiectului de Lege privind sistemul unitar de pensii publice a fost mai mic cu un procentaj cuprins între 19 şi 69% faţa de cuantumul pensiilor stabilite conform actualei legislaţii. In consecinţă, apreciem că vor fi afectate toate pensiile aflate în plată, cât şi cele ce urmează a fi stabilite după intrarea în vigoare a noii legi."

Atentat împotriva siguranței naționale

Demobilizarea unei categorii profesionale importante, în speţă militarii rezervişti, cu alte cuvinte tocmai a celor care ar trebui să răspundă prompt şi cu dedicaţie unor chemări din partea statului în cazuri de necesitate sau situaţii excepţionale (război, cutremure, inundaţii etc), a produs de facto un atentat asupra siguranţei naţionale, în momentul de faţă autorităţile statului roman aflându-se în incapacitatea de a evalua gradul de securitate şi de funcţionalitate a unor categorii vitale pentru buna funcţionare a statului, susțin pensionarii militari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel