Data actualizării:
Data publicării:

Un deputat britanic a fost suspendat, după ce a fost filmat cum lovea un bărbat /video

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Mike Amesbury
Sursa foto: Facebook Mike Amesbury

Un deputat britanic a fost filmat în timp ce lovea un bărbat.

Citește și: Se schimbă pozițiile în Austria privind aderarea României la Schengen. Nehammer și Karner au tot mai puțini aliați

Mike Amesbury, membru al Parlamentului britanic și reprezentant al Partidului Laburist, a fost suspendat din partidul său după ce o înregistrare video a ieșit la iveală, aparent arătându-l în timp ce lovește în repetate rânduri un bărbat. Incidentul, care a avut loc sâmbătă dimineață, a atras o reacție promptă atât din partea poliției, cât și a partidului său politic.

Potrivit informațiilor publicate de MailOnline, imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată cum Amesbury, într-o confruntare fizică cu un cetățean, ar fi lovit victima până când aceasta s-a prăbușit la pământ. Înregistrarea video arată cum bărbatul căzut este apoi lovit în continuare.

Poliția din Cheshire a fost alertată cu privire la un atac sâmbătă dimineață. Într-un comunicat, poliția a confirmat că un bărbat în vârstă de 55 de ani a fost intervievat voluntar, sub precauție. „Acesta a fost eliberat ulterior, urmând ca investigațiile să continue”, se arată în declarația poliției.

Partidul Laburist a reacționat prompt, suspendând administrativ calitatea de membru a deputatului Amesbury în timp ce acesta cooperează cu ancheta poliției. Un purtător de cuvânt al partidului a confirmat măsura, subliniind că se dorește asigurarea unei investigații imparțiale.

Într-un comunicat publicat sâmbătă, Amesbury a recunoscut implicarea sa în incident, explicând că a reacționat după ce s-a simțit amenințat. „Aseară am fost implicat într-un incident care a avut loc după ce m-am simțit amenințat pe stradă, în urma unei seri petrecute cu prietenii”, a declarat acesta. Deputatul a adăugat că a contactat el însuși poliția din Cheshire pentru a raporta ceea ce s-a întâmplat și a subliniat că va coopera pe deplin cu investigațiile, dacă va fi necesar.

„Rămân complet dedicat să lucrez din greu pentru oamenii din Runcorn și Helsby și sunt hotărât să rămân un deputat deschis și accesibil pentru comunitatea noastră”, a subliniat Amesbury, refuzând să facă alte comentarii publice pe acest subiect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel