Data publicării:

Un depozit de petrol, în flăcări după un atac asupra regiunii ruse Belgorod de la frontiera cu Ucraina

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Un depozit de petrol, în flăcări după un atac asupra regiunii ruse Belgorod de la frontiera cu Ucraina - Foto Pexels
Un depozit de petrol, în flăcări după un atac asupra regiunii ruse Belgorod de la frontiera cu Ucraina - Foto Pexels

Un depozit de petrol a luat foc sâmbătă în urma unui atac în regiunea rusă Belgorod, de la graniţa cu Ucraina, a transmis un oficial local, în contextul înmulţirii loviturilor în această zonă în ultimele zile, relatează AFP.

'Încă un bombardament acasă. Unul dintre proiectile a lovit un depozit de petrol', a scris guvernatorul regiunii, Viaceslav Gladkov, pe contul său de Telegram. El a publicat o fotografie în care se vede un nor mare de fum negru cum se ridică deasupra unei clădiri în flăcări. Potrivit oficialului, echipele de intervenţie încearcă să stingă incendiul, dar nu există riscul ca acesta să se propage.

Potrivit unei surse din cadrul echipelor de intervenţie, citată de agenţia de presă publică rusă TASS, depozitul se află în localitatea Razumnoie, din apropiere de oraşul Belgorod, capitala regiunii cu acelaşi nume.

Rusia a denunţat săptămâna trecută 'înmulţirea considerabilă' a atacurilor ucrainene asupra mai multor regiuni ruse de la frontieră, printre care Belgorod, dar şi Kursk şi Briansk. Vineri, o staţie electrică situată în oraşul Belgorod, care până acum era rar atacat, a luat foc după o lovitură venită din Ucraina, ceea ce a dus la întreruperea curentului, potrivit guvernatorului.

Acesta a mai semnalat vineri un bombardament asupra unui sat din regiune şi daune uşoare asupra unor infrastructuri feroviare locale cauzate, în opinia sa, de resturi de rachete ucrainene doborâte de armata rusă.

Joi, un atac ucrainean a dus la explozia unui depozit de muniţie în regiune Belgorod. În aceeaşi zi, ferestrele de la ultimul etaj al unui imobil rezidenţial din oraşul omonim au fost distruse în urma unui atac, fără a exista victime. O primă pană de curent s-a produs marţi după un atac ucrainean asupra unui post electric în oraşul Şebekino, în aceeaşi regiune. Luni, o femeie de 74 de ani a murit într-un bombardament asupra acestei localităţi, scrie Agerpres.

Citește și - Lista statelor de mare „anvergură” aliate Rusiei. Eritrea a făcut rocada cu un alt stat ce completează alianța dictaturilor

 

Atacul neprovocat lansat pe 24 februarie 2022 la scară largă a Federației Ruse asupra Ucrainei, o continuare a agresiunii din 2014, a declanșat cea mai mare criză de securitate din Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Invadarea brutală a Ucrainei și ulterior anexarea a aproape 20% din teritoriul acesteia, reprezentând regiunile Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie, pe care Federația Rusă nici măcar nu le controlează în totalitate, au condus la adoptarea unor pachete de sancțiuni fără precedent împotriva Moscovei și la izolarea diplomatică a Kremlinului, de care s-au îndepărtat inclusiv aliați ai președintelui Vladimir Putin.

În cursul acestei săptămâni, Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluție de condamnare a pseudo-referendumurilor organizate luna trecută de ocupantul rus în Ucraina, în urma cărora Moscova a anexat patru regiuni ucrainene.

Rezoluția a fost votată masiv de 143 de state, în timp ce 35 de s-au abținut. Printre cei care s-au abținut sunt iranienii, stat care furnizează armament Rusiei. China și-a menținut poziția prudentă și s-a abținut și ea.

Împotriva rezoluției au votat doar 5 state, printre care și Federația Rusă. Așadar, doar 4 state au susținut deschis acțiunile Rusiei, toate fiind state paria conduse de regimuri dictatoriale, remarcă DefenseRomania. Vezi articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel