Un deținut român s-a spânzurat în Italia. Gardian: Un român mai puțin. Alții să urmeze exemplul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Un român- Ioan Gabriel B.- s-a spânzurat într-un penitenciar de la periferia orașului italian Milano. Fusese condamnat la detenție pe viață pentru crimă, pentru uciderea unui vecin, Guerrino Bisacco, în anul 2007, în provincia Padova. 

Sindicatul Poliţiei penitenciare italiene (SAPPE) a exprimat regret pentru decesul deţinutului român. "Noi suntem atenţi la dificultăţile tuturor deţinuţilor, indiferent de situaţia socială şi de gravitatea infracţiunii comise", a comunicat SAPPE. 

O serie de comentarii controversate au apărut pe pagina de Facebook a Alianţei Sindicatelor Poliţiei Penitenciare (ALSIPPE).

"Un român mai puţin. Mie îmi pare rău pentru deţinuţi care se sinucid din astfel de cauze. Dar pentru ăsta, nu; mă întreb ce aşteaptă alţii pentru a-i urma exemplul", scria un agent al poliţiei penitenciare ca reacţie la difuzarea comunicatului despre moartea românului. "Cine ne mai fură? Unul mai puţin care primeşte mâncare de la stat", continuă gardianul. Răspunzând unui interlocutor care califica aceste comentarii ca fiind inadecvate, autorul mesajului iniţial preciza: "Lucrez într-un penitenciar. Sunt doar deţinuţi extracomunitari. Pentru a avea meseria de gardian trebuie să ai inima neagră", scrie La Repubblica. 

Administraţia Penitenciarelor din Italia (DAP) a declanşat o anchetă internă privind comentariile postate pe contul de Facebook al Alianţei Sindicatelor Poliţiei Penitenciare (ALSIPPE).

Deținutul român avea 39 de ani. Anchetatorii au stabilit că s-a spânzurat. În 2014, în Penitenciarul Opera din Milano s-au înregistrat o sinucidere, patru tentative de sinucidere, 35 de cazuri de automutilare şi 24 de altercaţii între deţinuţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel