Un cutremur masiv de 7,0 grade a zguduit Afganistanul. A fost resimțit în Pakistan, India și China
Autor: Elena Didila | Publicat pe: 21 Martie 2023, 22:32
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Un cutremur masiv de 7,0 grade a zguduit Afganistanul marți. Cutremurul a lovit provincia Badakhshan din Afganistan.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,0 grade a zguduit Afganistanul marți. Efectele cutremurului au fost resimțite și în anumite părți din India și Pakistan. Potrivit Republik World, cutremurul a zguduit provincia Badakhshan din Afganistan.

Potrivit presei afgane, cutremurul s-a simțit și în țările vecine Turkmenistan, India, Pakistan, Tadjikistan, Uzbekistan, China și Kârgâzstan. 

Un alt cutremur cu magnitudinea de 6,5 a zguduit națiunea câteva minute mai târziu. De data aceasta, epicentrul a fost în apropierea graniței Pakistan, India și Tadjikistan. 

Efectul domino al cutremurului a ajuns și în Pakistan, după ce un cutremur cu magnitudinea de 6,8 a zguduit țara, forțând oamenii să fugă din casele lor. 

Departamentul de Meteorologie din Pakistan a declarat că epicentrul cutremurului de această dată a fost regiunea Hindukush din Afganistan. Potrivit departamentului, adâncimea cutremurului a fost de 180 de kilometri.

Până în prezent, nu au fost raportate victime în toate cele trei țări.

Afganistanul este una dintre regiunile intercontinentale cele mai active din punct de vedere seismic din lume. Potrivit United States Geological Survey, țara se află la marginea plăcii tectonice eurasiatice, făcând-o mai vulnerabilă la cutremure. Locația geologică face ca sudul Afganistanului, Pakistanul și nordul Indiei să fie mai predispuse la cutremure.

Când vine vorba de estul Afganistanului, faliile active au înălțat marile lanțuri muntoase din Hindukush și Pamir, împreună cu centurile largi de teren montan de cotă inferioară, care sunt împletite cu bazine sedimentare de jos relief mărginite de falii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?