Un cuplu de români și-a antrenat fiul de 6 ani să fure un ceas de 74.000 de euro în Marea Britanie. Cum au fost prinși
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Politie
Politie
Doi părinți români au devenit "faimoși" în presa din Marea Britanie după ce și-au antrenat fiul să fure un ceas de 74.000 de euro dintr-un magazin de lux.

Un cuplu de români și-a antrenat fiul de șase ani să fure un ceas de peste 74.000 de euro, dintr-un magazin de lux din Marea Britanie, scrie Daily Mail. Ei au fost condamnați acum la doi ani și două luni de închisoare, împreună.

Ilie Pară și soția lui, Marta Para Bloj, ambii în vârstă de 33 de ani și-ar fi învățat copilul cum să fure ceasul de lux. În consecință, bărbatul a primit din partea instanței o pedeapsă de un an și șase luni de închisoare, iar femeia, de opt luni de închisoare. Băiețelul de șase ani care a comis furtul nu a fost pedepsit, pentru că este minor. Ceasul de lux furat este din aur roz și valorează 67.000 de lire sterline, respectiv 74.411 euro. 

Planul românilor

Cei doi au pus la punct un întreg plan înainte de a-l trimite pe băiețel să fure ceasul. Ei ar fost în magazinul respectiv cu câteva zile înainte și ar fi fotografiat ceasul. Asya pentru a-l arăta fiului lor, astfel încât copilul să sustragă ceasul corect. S-au întors ulterior în magazinul cu pricina, însoți de băiețelul în vârstă de 6 ani.

Au profitat de momentul când vânzătoarea s-a întors cu spatele, și au înlocuit ceasul pe care îl ceruseră să-l examineze, cu o replica, ascunsă în gluga copilului. Planul părea pus bine la punct, dar cei doi au fost prinși după câteva zile de polițiști. Au scăpat un detaliu. Tot momentul a fost filmat de camerele de supraveghere.

„Ați participat la ceea ce a fost descris ca un plan sofisticat, bine făcut și îndrăzneț pentru a fura un ceas scump folosind copilul dvs. de șase ani ca element cheie în executarea acestuia. Acest lucru a demonstrat planificare și rafinament”, a spus judecătorul atunci când femeia a cerut o pedeapsă mai blândă, motivând prin faptul că mai are o fiică în România de care trebuie să aibă grijă.

Băiatul în vârstă de 6 ani se pare că a revenit deja în România și se află acum în grija surorii sale care are 18 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel