Un coridor secret, lung de 9 metri, descoperit în Marea Piramidă din Giza
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Anunțul a fost făcut joi de preşedintele Consiliului Suprem al Antichităţilor din Egipt, Mostafa Wazir, iar arheologii cred că acest coridor ar putea conduce la alte descoperiri.

Preşedintele Consiliului Suprem al Antichităţilor din Egipt, Mostafa Waziri, a anunţat joi descoperirea unui coridor secret, lung de nouă metri, ascuns în spatele intrării principale a Marii Piramide din Giza, relatează Reuters. Totul s-a întâmplat în cadrul proiectului „Scan Pyramids" care foloseşte tehnologie modernă, inclusiv scanare 3D şi analize termice cu camere cu infraroşu, pentru a studia interiorul piramidei, ultima dintre cele Şapte Minuni ale Lumii Antice rămase în picioare.

Marea Piramidă din Giza are 146 de metri înălțime

Mostafa Waziri a declarat că, probabil, acest coridor a fost construit pentru a uşura greutatea piramidei fie pe intrarea principală, fie pe o altă cameră sau spaţiu încă nedescoperit. Marea Piramidă, cea mai mare din Giza, cu o înălţime de 146 de metri, a fost construită în jurul anului 2560 î.Hr., în timpul domniei faraonului Khufu (sau Keops).

Reamintim că, în urmă cu câțiva ani un grup de arheologii aa anunțat rezolvarea unulia dintre cele mai mari mistere ale lumii şi anume cum au reuşit vechii egiptenii să transporte 170.000 de tone de roci calcaroase pentru a construi Marea Piramidă din Giza, cu 4.000 de ani în urmă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel