Un copil, mușcat de o viperă cu corn, în Mehedinți
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un copil, mușcat de o viperă cu corn, în Mehedinți / Foto: Pixabay, de Pfüderi
Un copil, mușcat de o viperă cu corn, în Mehedinți / Foto: Pixabay, de Pfüderi
Un copil a fost mușcat de o viperă cu corn, în Mehedinți.

Un adolescent de 14 ani a fost mușcat de o viperă cu corn, în Mehedinți. Este primul caz din această vară cu o persoană mușcată de un șarpe veninos, transmite Realitatea Plus. Potrivit specialiștilor, odată cu temperaturile ridicate a început și sezonul de împerechere, iar în această perioadă, viperele sunt extrem de periculoase. 

Băiatul de 14 ani a fost mușcat de mâna stângă și a fost dus de urgență la spital. Medicii i-au administrat antidotul imediat, iar acesta nu a pățit nimic grav. Potrivit experților, dacă unei persoane mușcate nu i se dă acest ser în cel mult 5 ore, poate să moară.

Un șarpe de aproape doi metri a fost prins în apropierea Spitalului Judeţean Galaţi

A fost panică și în Galați, acolo unde oamenii s-au speriat de un șarpe lung de aproape doi metri, mai transmite sursa citată. Acesta a fost capturat, marţi, de jandarmi în apropierea Spitalului Judeţean Galaţi, după ce oamenii speriaţi au sunat la 112 și au cerut disperați ajutorul autorităților. Se pare că șarpele stătea fix în fața unei farmacii din imediata apropiere a spitalului. 

Zona respectivă a fost izolată de către o patrulă de poliţie, care nu a lăsat trecătorii să se apropie de reptilă, până când la fața locului a ajuns echipajul de Jandarmerie. Jandarmii au reușit să captureze șarpele cu ajutorul unui clește special. Reptila a fost îndepărtată şi eliberată în mediul natural, mai exact în zona împădurită situată pe malul râului Siret. Autoritățile le recomandă cetăţenilor să nu încerce să se apropie de reptile, să nu încerce să le ridice singuri şi să solicite ajutor la 112.

Un șarpe a intrat în spitalul din Balș. Un pacient a filmat reptila în timp ce s-a plimbat prin salon și s-a urcat pe perete

Surpriza din salon. De asta a vut parte un pacient din Balş, judeţul Olt, care a filmat un şarpe într-una dintre încăperile Spitalului Orăşenesc din oraş. În imaginile urcate pe reţelele de socializare, filmate de bărbatul care era internat în unitatea medicală se observă cum reptila merge pe podeaua din salon, apoi urcă peretele spre fereastra salonului. 

Şarpele ar fi intrat în spital printr-o fereastră deschisă, iar angajaţii au reuşit să îl scoată în afara clădirii. Săptămâna trecută, jandarmeria a intervenit pentru scoaterea unui şarpe din casa unui localnic. Problema şerpilor este din ce în ce mai des întâlnită în România. În urmă cu câteva săptămâni o reptilă a fost filmată în scara unui bloc din Capitală.

Şarpele... scării de bloc a fost găsit încolăcit într-un colţ, ascuns după un coş de gunoi. Bărbatul care a descoperit musafirul târâtor nu l-a gonit imediat, ci a profitat de ocazie pentru a filma. În imagini se vede cum reptila încearcă să se întoarcă de unde a venit. Ironia este că scara avea nevoie de aerisire după o operaţiune de deratizare, care trebuia să îi scape pe oameni de şobolani. Şarpele ar fi venit din grădina blocului, acolo unde ar mai fi şi alţii, scrie observatornews. Vezi mai mult AICI

15 șerpi, descoperiți într-o grădiniță din Republica Moldova

Reamintim că cincisprezece șerpi au fost scoși de pompieri din subsolul grădiniței din localitatea Cucoara, raionul Cahul. Cazul a fost înregistrat în după amiaza zilei de 10 ianuarie. Atunci mai mulți șerpi au invadat subsolului unei grădinițe și a fost nevoie de intervenția salvatorilor.

Pentru misiune, la fața locului au fost trimise două echipe de pompieri care, echipați corespunzător, au extras reptilele cu mare grijă din subsolul instituției. Salvatorii au evacuat șerpii și i-au transportat la detașament, de unde ulterior aceștia au fost preluați de responsabili de la Institutul de Zoologie din municipiul Chișinău.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel