Un copil de 5 ani din Ucraina vrea să strângă bani ca să cumpere un tanc pentru armata țării sale
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un copil din Ucraina în vârstă de cinci ani, caracterizat ca fiind o minune a șahului, vrea să strângă bani pentru a cumpăra un tanc pentru armata țării sale.

Artem Kucer, un copil de cinci ani din orașul Viniţa, caracterizat de Ukrinform ca fiind o minune a şahului, a decis să strângă fonduri jucând meciuri de şah pentru a cumpăra un tanc pentru armata Ucrainei.

„Joc şah de nouă luni şi mă descurc bine. Cred că persoanele care joacă împotriva mea sunt interesate, pentru că eu am categoria a doua pentru adulţi. Vreau să ajut Forţele Armate şi de aceea joc pentru bani. Vreau ca banii să fie folosiţi pentru a se cumpăra un tanc pentru soldaţi. Şi veste antiglonţ”, a spus micuţul şahist, potrivit ukrinform.net.

Băiatul a precizat că nu se teme de niciun adversar, indiferent dacă acesta este copil sau adult, şi este sigur să îi va învinge pe toţi, scrie Bucpress.

Lech Wałęsa propune dezmembrarea Rusiei: Să organizăm o revoltă a popoarelor din această țară. Populația lor trebuie redusă la mai puțin de 50 de milioane de locuitori

Fostul preşedinte al Poloniei, Lech Wałęsa, sugerează ca populaţia Rusiei să fie redusă la „mai puţin de 50 de milioane de locuitori!”.

Într-un interviu acordat postului francez de televiziune LCI (La Chaine Info), Lech Wałęsa, fostul preşedinte al Poloniei şi fondator al Solidarităţii, a declarat că securitatea globală ar putea fi asigurată printr-o ”revoltă a popoarelor anexate de către Rusia”.

Wałęsa îndeamnă Occidentul să meargă mai departe decât să elibereze Ucraina, el cere ca inclusiv Rusia să fie eliberată: ”Chiar dacă Ucraina va câştiga acest război, este posibil ca peste cinci ani să ne aflăm în aceeaşi situaţie, iar în zece ani să vedem un alt Putin ridicându-se”, a avertizat Lech Wałęsa.

El este de părere că pentru ca acest scenariu să poată fi evitat, trebuie forţată o schimbare a sistemului politic intern din Rusia, şi sugerează ”să organizăm o revoltă a popoarelor din această ţară” (citește continuarea AICI).

Rușii vor cu orice preț Harkivul. Pregătesc anexarea. Zelenski numește trei elemente pentru un punct de cotitură în invazia rusă

În a 137-a zi de invazie, ocupanții ruși continuă bombardarea țintită de-a lungul drumului E40, care leagă  Donețk  și Harkov, potrivit datelor serviciilor de informații militare ale Marii Britanii, arată Radio DCNews.

"Artileria rusă continuă să lovească  regiunea Sloviansk Donbas din  regiunea Izyum (regiunea Harkiv), în nord și lângă  Lysychansk  (regiunea Luhansk), în est. Trupele ruse au mai avansat pe distanțe mici în apropiere de Popasna", se arată în raport.

Luptele din Izyum continuă să se ducă de-a lungul axei autostrăzii E40, precizează și publicația LB.

"Controlul autostrăzii E40, care leagă Donețk de Harkiv, este probabil un obiect important pentru Rusia în încercările sale de a avansa prin regiunea Donețk", se arată în raport.

De pe teritoriul regiunii ruse Belgorod, ocupanții au lansat un atac cu rachetă asupra orașului Harkiv cu o rachetă de croazieră „Iskander”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel