Un copil de 4 ani a fost ascuns sub o pătură, pe banchetă, pentru a fi scos ilegal din țară
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ: Poliția de Frontieră
Foto ilustrativ: Poliția de Frontieră
Un minor a fost ascuns sub o pătură, pe bancheta din spate a unui autoturism, pentru a fi scos ilegal din ţară.

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Urziceni - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat un minor ascuns de mama sa sub o pătură, pe bancheta din spate a unui autoturism, pentru a-l scoate ilegal din România, deoarece nu avea documente legale, arată Poliția de Frontieră într-un comunicat. 

Duminică, 22 august a.c., în jurul orei 01.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni, judeţul Satu Mare, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român conducând un autoturism marca VW, înmatriculat în Spania. Alături de acesta, călătorea ca pasager o femeie, în vârstă de 32 ani, cu domiciliul în județul Buzău.

Polițiștii de frontieră au descoperit, la controlul mijlocului de transport, un copil de 4 ani ascuns pe bancheta din spate a autoturismului, sub o pătură.

'În urma verificărilor a rezultat că minorul ascuns este copilul femeii din Buzău. Mama a declarat că intenţiona să-şi ducă copilul cu ea în Spania şi a apelat la aceasta metoda deoarece nu aveau documente legale care să-i permită călătoria cu minorul în străinătate.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei acestora şi cercetării sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.', mai informează Poliția de Frontieră.

În luna mai, o minoră ascunsă sub o pătură a fost depistată la Vama Borș

O adolescentă de 15 ani a fost depistată la Vama Borș, de polițiștii de frontieră, ascunsă sub o pătură, pe bancheta din spate a unui microbuz. Minora era însoțită de unchiul și mătușa ei, care voiau să o treacă ilegal frontiera.

'Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au depistat o minoră în vârstă de 15 ani, care a fost ascunsă sub o pătură, pe bancheta din spate a unui microbuz, cu intenţia de a fi trecută ilegal frontiera de stat de către rudele ei.', anunța Poliția de Frontieră. 

Poliția de Frontieră precizează că totul s-a întâmplat pe 12 mai, în jurul orei 20:00.

'În data de 12.05.2021, în jurul orei 20.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară în calitate de șofer, un cetăţean român, care conducea un microbuz înmatriculat în România. În mijlocul de transport mai călătoreau ca pasageri doi cetăţeni români, un bărbat şi o femeie, în vârstă de 41, respectiv 35 de ani.  

Cu ocazia controlului mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit pe bancheta din spate, ascunsă sub o pătură, o minoră, cetăţean român,  în vârstă de 15 ani. Poliţiştii de frontieră au demarat verificările, în urma cărora au stabilit că cei doi cetățeni români sunt unchiul și mătușa minorei.', mai transmitea Poliția de Frontieră. (Mai multe detalii, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel