Data publicării:

Un copil de 11 ani a traversat singur toată Ucraina, până în Slovacia, cu un număr de telefon scris pe mână

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
Eroul zilei este un copil de doar 11 ani din Ucraina care a străbătut toată țara de unul singur și a ajuns în Slovacia. 

Un băiat de 11 ani a mers singur din Ucraina în Slovacia, având la el doar un pașaport, o plasă de plastic şi un număr de telefon scris cu pixul pe mână, anunţă Ministerul slovac de Interne. 

Copilul a dat dovadă de curaj şi a plecat singur din Ucraina spre Slovacia. Acesta a străbătut o distanță uluitoare de peste 1200 de kilometri, plecând din orașul ucrainean Zaporojie, aflat în estul Ucrainei. Așadar, acesta a străbătut aproape toată țara de la est la vest, având la el doar minimum pentru supraviețuire și un număr de telefon scris pe mână, la care își poate contacta părinții, odată ce s-ar afla în siguranță, în afara granițelor Ucrainei. 

Presiunea şi frica războiului îi maturizează pe micuţii care trec prin război. Sunt supravieţuitori şi au avut puţin mai mult noroc, spre deosebire de cei care au rămas în ţară, sub tirul bombardamentelor.

Copilul de 11 ani a ajuns cu bine în Slovacia, cu trenul, şi este în siguranţă.

El a fost preluat de voluntarii slovaci, care îi ajută pe refugiaţii ajunşi în gară.

Părinţii băieţelului au rămas în Ucraina, fiindcă nu au putut pleca.

Imaginile au fost făcute publice de Ministerul slovac de Interne. 

Peste 1.5 milioane de ucraineni au fugit din calea războiului în țări vecine

Numărul persoanelor care au fugit din calea războiului din Ucraina a depăşit pragul de 1,5 milioane, devenind criza refugiaţilor cu cea mai rapidă creştere de după cel de-al Doilea Război Mondial, a anunțat duminică ONU. Duminică are loc o nouă încercare de evacuare a civililor din orașul-port Mariupol, în cadrul unui acord de încetare parțială a focului.

400.000 de civili ar urma să fie evacuați din Mariupol, oraș asediat de trupele rusești. Potrivit Daily Mail, o acțiune similară a avut loc ieri însă, bombardamentele rusești au început iar la doar 45 de minute după ce s-a convenit încetarea focului.

O încetare a focului temporară a fost anunţată pentru Mariupol, oraş din sudul Ucrainei, în intervalul orar 10:00 – 21:00, conform consiliului local, citat de BBC.

Oamenii vor putea folosi transportul privat pentru a călători în oraș și vor fi însoțiți de Crucea Roșie, în timp ce devierea de la traseul stabilit este interzisă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel