Un consilier local PNL o acuză pe Clotilde Armand că a abandonat serele ADP Sector 1: Tot locul e plin de buruieni, mari cât mine
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Un consilier local PNL o acuză pe Clotilde Armand că a abandonat serele ADP Sector 1: Tot locul e plin de buruieni, mari cât mine - Inquam Photos / Octav Ganea
Un consilier local PNL o acuză pe Clotilde Armand că a abandonat serele ADP Sector 1: Tot locul e plin de buruieni, mari cât mine - Inquam Photos / Octav Ganea
Consilierul local PNL Adrian Oianu i-a reproşat, vineri, primarului Clotilde Armand că ar fi abandonat serele ADP Sector 1, iar în sediul administrativ al acestora, recent renovat, ar funcţiona un ONG.

Acuzaţiile au fost aduse în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului local, care a fost convocată de către consilierii locali PNL şi PSD.

'Vă spun succint experienţa pe care am avut-o din ultimele două vizite pe care le-am făcut la serele Sectorului 1, care aparţin de ADP. (...) Colegul meu Dan Podaru a adus acest subiect în discuţie, anunţându-ne aici, în şedinţa de consiliu, că aceste sere au fost dezafectate şi doamna primar are un alt plan. Ne-am dus până acolo să vedem ce se întâmplă. Doamna primar a întrerupt activitatea serelor de la Sectorul 1. A eliberat sera mare, cu supradotări şi solariu amenajat pentru a creşte vlăstari pentru pomi, pentru plante, pentru flori. Le-a desfiinţat, le-a curăţat. Tot locul e plin de buruieni, mari cât mine', a spus consilierul liberal.

El a adăugat că fructele pomilor nu sunt culese şi ajung să cadă, dar a fost renovată clădirea administrativă, unde ar funcţiona un ONG.

'Au încercat să facă curăţenie pe o alee plină cu pomi fructiferi, plini de fruct şi care cad pe jos şi putrezesc. Pomi plini de mere, care ar putea fi culese şi date prin DGASPC copiilor. E un loc abandonat. Însă doamna primar ce-a făcut în acest loc? A renovat clădirea. Clădirea administrativă pentru sere, cu toate că serele sunt dezafectate, a fost renovată. Şi înţeleg că acum funcţionează un ONG de-al doamnei primar acolo', a spus Oianu. Consilierul liberal i-a transmis primarului că 'distruge' proiectul ADP, care ar fi putut ajuta Sectorul 1, astfel încât să nu mai fie necesară achiziţionarea de plante şi arbori.

'Un paltin e 1.100 de lei pe listă la ADP. Şi între 1.100 - 1.500 de lei, doamna primar a achiziţionat două mii şi ceva de copaci, în afară de plante, flori şi alte lucruri. Cu toate că are nevoie de plante şi copaci şi vlăstari pentru a planta în Sectorul 1, doamna primar distruge serele. Ce plan are doamna primar cu locul acela? Înţeleg că a renovat casa, mută înăuntru un ONG care se ocupă cu achiziţionarea de plante şi flori, în loc să dea de muncă şi să crească pe acest domeniu deja organizat, deja cu investiţiile făcute, cu o seră extraordinar de utilă - dotată cu acoperiş care se poate închide-deschide, toată din structură de aluminiu, o investiţie uriaşă pe care o lasă abandonată. Mâine, poimâine, o şi dărâmă. Copaci crescuţi de zeci ani nu se ocupă nimeni de ei acolo', a explicat Adrian Oianu.

Consilierul local a postat şi pe pagina sa de Facebook o înregistrare video în care prezintă situaţia serelor. Preşedinta de şedinţă, Daniela Popa (PSD), a propus constituirea unei comisii de verificare care să sesizeze mai departe aspectele constatate.

'Directorii se ascund. Deşi e solicitată prezenţa lor în Consiliul local şi deşi sunt în subordinea Consiliului local, abuzează de putere şi nu vin în şedinţele de consiliu, tocmai pentru a lămuri toate aceste aspecte', a afirmat Popa. Consilierul local PNL Daniel Ciungu a atras atenţia că în sector o 'bună parte' dintre miile de arbori plantaţi s-au uscat din cauza faptului că au fost sădiţi în luna iunie, când era prea cald.

'Dacă vă uitaţi în sector, s-au plantat într-adevăr mii de copaci, dar s-au plantat în iunie, la 35 de grade, şi o bună parte sunt deja uscaţi', a susţinut liberalul, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel