Un concert fierbinte cu Goran Bregovic
Data publicării:
Autor: Magdalena Popa Buluc
WhatsApp
Goran Bregovic s-a întors în România alături de Wedding and Funeral Band pentru a pune în scenă un show de senzaţie. Evenimentul a avut loc aseară la Quando Beach Mamaia.

Goran Bregovic este unul dintre cei mai cunoscuţi şi îndrăgiţi artişti balcanici.

Acesta s-a născut în anul 1950, într-o familie cu origini mixte: tatăl său fiind croat şi mama de origine sârbă. Cea mai mare parte din copilărie şi-a petrecut-o la Şcoală de Muzică, studiind vioara. Paradoxal, instituţia de învăţământ a decis să îl exmatriculeze, pentru "lipsă de talent".

În anul 1971, alături de un alt artist aspirant, Zoran Redzia, au început să cânte într-o trupa  numită "Jutro" (n.r. "Bună dimineaţa").

În această formulă, muzicianul a avut foarte multe spectacole şi a început să guste succesul din plin. La 1 ianuarie 1974, trupa şi-a schimbat numele în "Bijelo Dugme" ("Butonul Alb").

S-a retras din "Bijelo Dugme" în anii '90, având la activ 13 albume vândute în 6 milioane de exemplare. După zece ani de muzică rock, Bregovic a renunţat la acest gen pentru a se dedica stilului care l-a consacrat: o combinaţie de ritmuri tradiţionale balcanice, cu sonorităţi rock.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel