Un cetăţean uzbec riscă 10 ani de închisoare pentru că l-a ameninţat cu moartea pe Obama
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
obama a dat asigurari ca SUA va iesi din criză
obama a dat asigurari ca SUA va iesi din criză

Studentul uzbec, Ulugbek Kodirov, a ameninţat că îl ucide pe liderul american, Barack Obama, fiindcă autorităţile americane doreau să îl expulzeze, pentru că îi expirase viza de şedere în SUA. Acesta a fost arestat după ce a achiziţionat o mitralieră de la un agent al forţelor de ordine care acţiona sub acoperire.

Studentul uzbec a fost inculpat marţi pentru că a ameninţat de patru ori că îl va ucide pe preşedintele american, în cursul săptămânii care a precedat arestarea sa. El este de asemenea acuzat că deţinea ilegal o armă automată şi o grenadă, informează Mediafax.

"Kodirov riscă o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare pentru fiecare dintre ameninţările pe care le-a proferat împotriva preşedintelui şi maximum zece ani de închisoare pentru fiecare dintre inculpările legate de arme", au precizat autorităţile.

Ulugbek Kodirov a sosit în Statele Unite în iunie 2009, cu o viză de student. Dar viza i-a fost retrasă după mai puţin de un an, pentru că nu se înscrisese la nici o instituţie de învăţământ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel