Un caz pentru Poliția Concediilor Medicale: prefectul de Teleorman se ascunde de Parlament
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Teodor-Nitulescu deschidere
Teodor-Nitulescu deschidere

Prefectul de Teleorman, Nițulescu Teodor, a evitat să se prezinte în fața Comisii pentru Abuzuri din Parlament pe motiv de concediu de boală, dar în acest timp semna acte la Prefectură. Contactat de ziarul DeCe News pentru o declarație pe acest subiect prefectul a devenit brusc irascibil și a început să urle şi să folosească un limbaj vulgar, greu de reprodus. După un timp am revenit în speranţa unui dialog civilizat, dar prefectul şi-a declinat identitatea. Conform normelor intrate în vigoare la 15 mai 2011, pacientul care solicită concediu medical trebuie să se afle la domiciliu, cu excepția situațiilor în care necesită o vizită la o instituție medicală.Reprezentanții Casei de asigurări, însoțiți sau nu de Poliție, pot verifica acest lucru.

Prefectul de Teleorman a fost somat să se prezinte de trei ori în fața Comisiei de Abuzuri din Camera Deputaților. De fiecare dată a motivat că nu se poate prezenta pentru că este în concediu de boală. Niţulescu a fost chemat în  5, 12 și 19 decembrie, dar nu s-a prezentant. În timp ce trebuia să fie în Parlament, în data de 12 decembrie 2011, Niţulescu semna acte la Prefectură. Printre acestea se regăsesc şi actele pentru suspendarea aprobării bugetului propriu al judeţului Teleorman.

Vezi aici documentele semnate de prefect.

Contactat de ziarul DeCe News în legătură cu această problemă prefectul a izbucnit. "Dar ce te interesează pe mata ce fac eu. Aşa, am avut concediu de boală, dar ce nu pot trece o jumătate de oră pe la Prefectură să semnez nişte acte?". Iar din acest moment al conversaţiei a început o adevărată ploaie de înjurături din care se mai înţeleg doar cuvintele "căcaturi", "anchetaţi-l pe Chirieac ăla al vostru" sau "lăsaţi-mă în .... în pace!"

Peste puţin timp am revenit, în speranţa că vom putea purta o discuţie civilizată cu prefectul dar răspunsul acestuia a fost halucinant.

Iată transcriptul discuţiei:

- Daa!

- Bună ziua domnule prefect. Lucian Negrea din partea ziarului DeCe News.

- Aţi greşit, nu sunt prefectul de Teleorman domnule!

- Am vorbit puţin mai devreme pe numărul acesta cu dumneavoastră.

-Aţi greşit! Eu de aia am spus la mişto, nici nu ştiu ce am zis, nu e prefectul .

-Eu nici nu am întrebat cine sunteţi şi deja mi-aţi spus că sunteţi prefectul de Teleorman.

- Na, na, na! E greşeală, e greşeală.

- Nu are cum să fie nicio greşeală. Dacă vă spun că pe numărul acesta am vorbit cu dumneavoastră. Eu doar m-am prezentat şi dumneavoastră mi-aţi spus că nu sunteţi prefectul de Teleorman.

- Dumneata poţi să crezi o voce de la un telefon, domle?

- Pot sau nu pot să cred, acum eu ştiu?

Prefectul a închis apoi brusc telefonul. Ascultă aici înregistrarea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel