Un cartier din Arad, invadat de șobolani. "Nimeni nu face absolut nimic"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un cartier din Arad, invadat de șobolani. "Nimeni nu face absolut nimic" / Foto: Pixabay, de Wolfgang Vogt
Un cartier din Arad, invadat de șobolani. "Nimeni nu face absolut nimic" / Foto: Pixabay, de Wolfgang Vogt
Un cartier din Arad a fost invadat de șobolani.

Locuitorii unui cartier din Arad sunt în pragul disperării. Oamenii sunt revoltați din cauza zecilor de șobolani care mișună pe străzi, transmite Realitatea Plus. Aceștia au cerut ajutorul autorităților, dar până acum nimeni nu a făcut nimic pentru a scăpa de rozătoare. 

Locatarii unui bloc au spus că au făcut mai multe sesizări, dar șobolanii continuă să se înmulțească pe aleele dintre blocuri. Mai mult, la parterul blocului există un cabinet medical, unul de stomatologie, o farmacie și mai multe magazine. Toate acestea pot fi invadate de șobolani, punând în pericol și sănătatea oamenilor. Întrebați când a avut loc ultima deratizare, reprezentanții Primăriei din Arad au transmis că a fost făcută în luna martie a acestui an. 

Ce spun reprezentanții primăriei

„În curțile blocurilor putem face acțiunea de deratizare până la limita de condominiu, inclusiv în proximitatea platformelor gospodărești pentru deșeuri municipale. În rest – în condominiu, adică – este obligația asociațiilor de proprietari sau a locatarilor să se ocupe de deratizare”, au mai spus cei de la Primărie, potrivit Aradon.ro.

Totodată, aceștia menționează că „de fiecare dată (când fac acțiuni de deratizare – n.r.) îi rugăm (pe proprietari – n.r.) să își coreleze deratizările cu ale noastre”, pentru a spori eficiența acțiunii. Locatarii blocului s-au declarat însă revoltați că "nimeni nu face absolut nimic" pentru a rezolva problema șobolanilor.

VEZI ȘI: Un șobolan, filmat în timp ce mișuna printre paturile pacienților de la Institutul de Psihiatrie Socola

Șobolanii, o mare problemă în Sectorul 1 din București

Anul trecut, rozătoarele au devenit o mare problemă pe străzile din Sectorul 1 al Capitalei, acolo unde Clotilde Armand este primar. Din cauza faptului că tone de gunoaie au stat pe străzi în ultimele luni, șobolanii au avut mâncare din belșug și s-au putut înmulți cu rapiditate.

Vara trecută, Cătălin Sturza, jurnalist cultural și critic literar, a avut parte de un incident nefericit în Sectorul 1, locul în care rozătoarele și gunoaiele sunt ca la ele acasă.

”Cu ce ne mai distrăm în Sectorul 1, Aviației. Azi-noapte se pare că am avut niște musafiri în casă. Și nu în casa de la țară, ci în apartamentul de la etajul 3 de pe Burileanu, Sector 1, Aviației. Și nu din cei blajini cu care să faci filozofie la o bere până la 3 dimineața, ci din cei cu blană cenușie, mustăți și dinți ascuțiți. Cărora corecții politici pe pe Fb văd că le zic „rozătoare” iar noi ăștialalți, mai grosolani, le zicem simplu șobolani” (citește mărturia lui Cătălin Sturza AICI).

De asemenea, un tânăr de 26 de ani din Capitală a fost mușcat de șobolan. Totul s-a întâmplat în zona Grădina Icoanei, atunci când acesta a coborât să ridice un pachet cu mâncare. În momentul în care l-a ridicat șobolanul a sărit și l-a mușcat de picior, prin șosetă.

„Am simțit ceva pe picior, o mușcătură foarte, foarte dură! Șobolanul nu a fugit, nu a avut nicio reacție să fugă. (...) Am sunat imediat la 112. Mi s-a zis să nu mai aștept ambulanța, având în vedere că sângerez, și să iau un Uber. S-au organizat imediat când au văzut exact despre ce este vorba. M-au întrebat dacă am fost mușcat la țară, le-am zis că în centrul Bucureștiului s-a întâmplat tot”, a spus tânărul mușcat de șobolan (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel