Un campion mondial nu-și aduce aminte vreun meci. Proces ISTORIC împotriva sportului
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Campionul mondial la rugby, Steve Thompson, și șapte alți foști jucători au spus că sportul le-a cauzat leziuni cerebrale permanente și că intentează un proces împotriva autorităților jocului pentru neglijență.

Conform BBC Sport, fiecare membru al grupului a fost diagnosticat cu semne timpurii de demență, iar loviturile repetate la cap sunt de vină. Thompson, în vârstă de 42 de ani, a jucat în toate meciurile Angliei când naționala a câștigat Cupa Mondială din 2003, însă spune: „Nu-mi pot aduce aminte niciunul dintre acele meciuri. Este înfiorător”.

Păgubiții intentează un proces cu daune de un milion de lire, prima mutare legală de acest gen din lumea rugby-ului. Dacă este de succes, ar putea forța o schimbare a modului în care se joacă acest sport. „În timp ce nu comentăm asupra speculațiilor, Cupa Mondială de Rugby ia în serios sănătatea jucătorilor și implementează strategii care să prevină accidentările bazându-se pe cele mai recente cunoștințe, cercetări și dovezi”, a transmis organul de reglementare mondial al sportului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel