Un camion plin cu cărbune s-a răsturnat pe Drumul Expres Slatina-Balș
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Ca urmare a răsturnării unui tir plin cu cărbune, traficul rutier pe Drumul Expres 12 (DEx12) a fost blocat.

Traficul rutier pe Drumul Expres 12 (DEx12) a fost blocat total, în aceste momente, între localitățile Slatina și Balș, din cauza unui tir încărcat cu cărbuni care s-a răsturnat.

Tirul se deplasa pe sensul de mers Balș către Slatina. Încărcătura a ajuns și pe sensul opus de deplasare.

Polițiștii Serviciului Rutier Olt sunt prezenți la fața locului pentru a stabili împrejurările producerii evenimentului.

Traficul rutier pe Drumul Expres (DEx12) va fi deviat, prin municipiul Slatina și pe Drumul Național 65 – European 574, sectorul de drum cuprins între sensurile giratorii dintre Slatina și Piatra-Olt fiind blocat, scrie GDS.

Accident cu o mașină autonomă. O persoană a murit și alte nouă au fost rănite

Poliţia germană investighează un accident rutier în care a fost implicat un vehicul autonom, soldat cu decesul unei persoane şi rănirea altor nouă, relatează dpa. Nu este clar dacă mașina, la bordul căruia se aflau cinci persoane, între care şi şoferul de 43 de ani, era condus de computerul de bord sau de conducătorul auto în momentul accidentului.

Vehiculul electric circula luni pe drumul B28 din apropiere de Römerstein, la sud-est de Stuttgart, când a trecut din motive necunoscute pe contrasens şi a lovit o maşină care venea din sens opus. Acest lucru a condus la un accident frontal între cealaltă maşină şi un al treilea vehicul. Mașina a lovit apoi un alt autoturism, al cărui şofer a suferit răni mortale în urma coliziunii, scrie Agerpres.

Accidentul grav a necesitat o operaţiune de salvare amplă care a implicat patru elicoptere şi 10 ambulanţe. În plus, 80 de pompieri cu 15 vehicule de urgenţă au fost dislocaţi la locul accidentului.

În China, a fost lansat un nou taxi autonom, fără șofer, produs de Baidu

Gigantul tehnologic chinez Baidu a dezvăluit următorul vehicul care se va alătura serviciului său de taxi autonom, Apollo Go. Se spune că noul său model, Apollo RT6, are abilitățile rutiere ale unui șofer cu 20 de ani de experiență. Conform reglementărilor chineze, mașinile autonome necesită încă prezența unui șofer de siguranță.

Dar într-o zi, spune Baidu, volanul detașabil al lui RT6 ar putea fi înlocuit cu scaune suplimentare, automate, birouri sau console de jocuri. Fiecare Apollo RT6 ar costa 250.000 de yuani sau 31.000 de lire sterline, mult mai puțin decât modelele anterioare, a spus Baidu.

”Această reducere masivă a costurilor ne va permite să implementăm zeci de mii de vehicule automate în toată China. Ne îndreptăm către un viitor în care cumpărarea unui robot-taxi va fi jumătate din costul de achiziționare a unui taxi astăzi”, a declarat cofondatorul și directorul executiv Robin Li la conferința anuală de tehnologie a companiei (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel