Un camion a rupt bariera unei treceri de cale ferată din Petricani. Trei trenuri de călători au întârzieri
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: CFR Infrastructură
Foto: CFR Infrastructură
Trei trenuri de călători înregistrează întârzieri, vineri, după ce şoferul unui camion a rupt bariera de la Petricani.

CFR Infrastructură a postat imagini pe reţelele de socializare unde se vede cum mai mulţi şoferi forţează trecerea peste calea ferată de la Petricani. CFR a precizat că zilnic zeci de şoferi au un astfel de comportament.

„Zeci de şoferi încalcă zilnic, în mod conştient, regulile de circulaţie şi semnalizarea de la trecerile la nivel cu calea ferată! O astfel de dovadă a inconştienţei, de care dau dovadă participanţii la traficul rutier, a fost surprinsă astăzi, la trecerea la nivel situată pe intervalul de staţii Bucureşti Băneasa – Pantelimon, km 11+076, în zona Petricani, în jurul orei 10.38! Conducătorul TIR-ului ignoră culoare roşie şi loveşte braţul barierei, provocând automat nefuncţionarea corespunzătoare a barierelor de la trecerea la nivel!”, informează CFR Infrastructură vineri, pe Facebook.

Garniturile IR 1928, IR 11683, IR 1582 au înregistrat deja întârzieri în urma incidentului.

Mesajul complet al CFR Infrastructură

„ȘOFERI INCONȘTIENȚI - IGNORĂ SEMNALE de CULAORE ROȘIE, LA PETRICANI!!!!

Zeci de șoferi încalcă zilnic, în mod conștient, regulile de circulație și semnalizarea de la trecerile la nivel cu calea ferată! O astfel de dovadă a inconștienței, de care dau dovadă participanții la traficul rutier, a fost surprinsă astăzi, la trecerea la nivel situată pe intervalul de stații București Băneasa – Pantelimon, km 11+076, în zona PETRICANI, în jurul orei 10.38!!!!

Conducătorul TIR-ului ignoră culoare roșie și lovește brațul barierei, provocând automat nefuncționarea corespunzătoare a barierelor de la trecerea la nivel!!!!

CONSECINȚE:

► întârzieri în circulația trenurilor, deoarece acestea, în cazurile fericite, reușesc să încetinească viteza înainte de intrarea în zona pasajului

► blocarea circulației rutiere în zona pasajului, până la repunerea în funcție a barierelor

► pagube materiale la instalația de semnalizare a trecerii la nivel

Din filmare se vede clar, că SEMNALELE DE CULOARE ROȘIE, care obligă participanții la trafic să oprească, deoarece urmează coborârea barierelor, SUNT DEJA APRINSE, dar mulți le-au ignorat și au forțat trecerea prin pasaj!!!!

Trenuri afectate până la această oră: IR 1928, IR 11683, IR 1582!

Imaginile au fost transmise și reprezentanților Poliției pentru identificarea conducătorilor care au ignorat semnalizarea la trecerea la nivel, dar și a conducătorului auto care a talonat bariera - un real pericol pentru siguranța traficului rutier și feroviar!!!!!

CFR SA va sprijini în continuare acțiunile Poliției Rutiere în vederea identificării conducătorilor auto, care încalcă în mod voit regulile de circulație prevăzute de CODUL RUTIER, prin monitorizarea traficului la trecerile la nivel și transmiterea tuturor imaginilor surprinse pe camerele de luat vederi, astfel încât împreună să contribuim la reducerea numărului de accidente/incidente rutiere la TRECERILE LA NIVEL CU CALEA FERATĂ!

Reamintim participanților la trafic importanță respectării semnalizării la trecerile la nivel cu calea ferată, deoarece:

O astfel de inconştienţă pune în pericol nu doar vieţile conducătorilor auto, ci şi vieţile celor pe care îi transportă!

O astfel de inconştienţă poate pune în pericol şi vieţile celorlalţi participanţi la traficul rutier, feroviar sau, chiar și al pietonilor!

O astfel de inconştienţă atrage după sine timp pierdut în trafic, fie că vorbim de cel rutier sau cel feroviar!

O astfel de inconştienţă produce pagube materiale sistemului feroviar!

Deşi compania CFR SA a luat toate măsurile de siguranţă la această trecere la nivel atât pentru pentru traficul rutier, cât şi pentru cel feroviar, fiind montate inclusiv camere video, inconştienţa unor conducători auto este greu de imaginat şi de acceptat!

Imagini: CFR Infrastructura”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel