Data publicării:

Un cămin de bătrâni din Sectorul 1 al lui Clotilde Armand, care funcţiona deşi avea activitatea suspendată, a fost închis temporar

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Photo by form PxHere
Photo by form PxHere
Un centru rezidenţial din Sectorul 1 care funcţiona, deşi avea activitatea suspendată după un control din luna mai, a fost închis temporar. 

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Capitalei transmis, joi, controlul a fost dispus de prefectul Rareş Hopincă, având în vedere că existau indicii că în acest centru care avea 17 beneficiari se prestau servicii sociale de tip rezidenţial.

La faţa locului s-a deplasat o echipă mixtă de control, formată din reprezentanţi desemnaţi de Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a Municipiului Bucureşti, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti Ilfov.

În urma verificărilor, inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti au confiscat 4,8 kilograme de produse de origine animală neconforme şi au aplicat o amendă de 50.000 de lei. Inspectorii DSP Bucureşti au constatat că unitatea funcţiona fără a respecta decizia de suspendare a activităţii din 5 mai.

Totodată, măsurile de igienă din centru erau improprii şi în bucătărie s-au identificat produse expirate, care au fost oprite de la consum. În urma acestor nereguli, DSP Bucureşti a amendat centrul rezidenţial cu 40.000 de lei. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov a aplicat o amendă de 50.000 de lei pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu.

La rândul său, Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti a amendat centrul rezidenţial cu 24.000 de lei pentru depăşirea timpului de muncă stabilit în contractele individuale, neacordarea sporului pentru muncă de noapte şi lipsa instruirii personalului în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti-Ilfov au constatat condiţii de igienă precare (saltele şi perne neigienizate, mobilier deteriorat, miros pestilenţial, produse expirate), iar în spaţiul de depozitare au fost găsite legume având modificări organoleptice, precum şi insecte - muşte, păianjeni, pânză de păianjen. Ca urmare, s-a dat o amendă de 33.500 de lei.

Având în vedere deficienţele sancţionate în luna mai, cât şi noile deficienţe, s-a propus emiterea deciziei de închidere temporară a unităţii pe o perioadă de la 6 la 12 luni. Ţinând cont de propunerea Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti-Ilfov, Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti a dispus închiderea temporară a centrului rezidenţial şi a amendat societatea cu 25.000 de lei pentru lipsa licenţei de funcţionare şi a personalului de specialitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel