Data actualizării:
Data publicării:

Un câine a rămas orb după ce și-a salvat familia dintr-un incendiu. Povestea lui Ștrumf / foto

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Freepik
Freepik
Ștrumf, câinele unei familii de români din Ungheni (Iași), a rămas orb după ce și-a salvat stăpânii dintr-un incendiu.

Membrii familiei Țurcanu din localitatea ieșeană Ungheni au scăpat ca prin urechile acului dintr-un incendiu datorită cățelușului lor pe nume Ștrumf, potrivit BZI.

La finalul lunii ianuarie, într-o noapte, casa familiei Țurcanu a luat foc din cauza unui prelungitor. Cum toți dormeau, în cazul în care nu ar fi avut un animal de companie probabil că totul se termina cu o tragedie.

Ștrumf a simțit însă mirosul de fum și a început să latre cu putere până în momentul în care stăpânii săi s-au trezit. 

„În noaptea de 29 ianuarie 2024, eu dormeam cu soțul și nepotul meu. Ștrumf, câinele nostru, a început să latre foarte tare ca să ne trezească, el simțea ceva. Era agitat și speriat, m-am dat jos din pat și am auzit ca și cum cineva ar bate la ușă. Soțul meu s-a dus să vadă cine este, iar când a deschis ușa la dormitor, a intrat un fum puternic peste tot. Pornise un incendiu în bucătăria de vară, de la un prelungitor în care era băgat în priză o ladă frigorifică cu carne.

Focul s-a răspândit foarte repede, am țipat să se trezească și copiii mei, mi-am luat nepotul în brațe și, când să îl caut pe Ștrumf, nu se mai vedea nimic, nu îl mai găseam, nu știam unde este. El era atât de speriat încât s-a ascuns sub pat într-un moment în care noi nu am văzut, l-am căutat, dar la un moment dat nu mai vedeam nimic. Am ieșit din casă, iar în urma noastră erau doar flăcări puternice”, a spus Dana Țurcanu, stăpâna lui Ștrumf.

Ulterior incidentului, Ștrumf a rămas parțial fără vedere, cel mai probabil din cauza fumului și a arsurilor avute pe căile respiratorii.

„Când Ștrumf a fost scos din casă de către pompieri, ne-am bucurat enorm de tare, atunci nu era bine, i-a fost administrat oxigen, iar ulterior l-am dus la spital. Ni s-a spus că a rămas orb, dar acum este bine. A fost tratat, vede în proporție mare și suntem fericiți pentru că este bine. De opt ani de zile face parte din familie și l-am luat peste tot cu noi, nu a existat nici măcar o zi în care să stea separat de noi, este ca și copilul nostru. Dacă nu era el, probabil ar fi fost prea târziu să mai ieșim din casă. Acum, noi stăm la rude, casa a ars în totalitate, au rămas doar pereții din ea, dar sperăm să reușim în timp să o refacem”, a mai spus stăpâna animalului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel