Un câine a fost ajutat de crocodili să iasă dintr-o mlaștină. Imaginile sunt de necrezut (VIDEO)
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
captură video
captură video
Un câine a fost salvat de trei crocodili.

Până și "tâlharii" au suflet bun! Un studiu recent, publicat în Journal of Threatened Taxa, a investigat comportamentul crocodililor de mlaștină, cunoscuți și sub denumirea de tâlhari, din statul Maharashtra, India. Cercetătorii au documentat un caz în care aceste reptile gigantice au asistat un câine să iasă în siguranță din mlaștină, susținând ipoteza că au manifestat „empatie emoțională”.

După ce a fost urmărit de o haită de câini sălbatici, câinele și-a găsit refugiu în apele râului Savitri, în statul indian Maharashtra, neștiind că în apele râului se aflau trei crocodili. Doar că, spre surprinderea tuturor, animalul nu a fost văzut ca o pradă de către reptilele periculoase ci, mai degrabă, ca un "amic" în mare nevoie de ajutor.

Reptilele, caracterizate de către Institutul pentru Fauna Sălbatică din India drept „prădători oportuniști”, au avut o reacție neașteptată. În loc să-l atace, acestea l-au împins cu botul către o zonă de pe malul râului în care haita de câini sălbatici nu putea ajunge, permițând astfel patrupedului să ajungă în siguranță pe uscat.

                                               

„Având în vedere că atacatorii se aflau aproape și ar fi putut devora cu ușurință câinele, și totuși niciunul dintre ei nu a încercat acest lucru, alegând în schimb să-l împingă spre mal, înseamnă că foamea a fost absentă. Considerăm că acesta este un caz de empatie emoțională între specii, care nu este un comportament foarte investigat, deși capacitatea unei specii de a experimenta sentimentele emoționale ale altei specii merită toată recunoașterea. 

Cazul curios al câinelui salvat de grupul de crocodili pare mai mult empatie decât comportament altruist. Cu toate acestea, există puține cercetări efectuate asupra unor astfel de facultăți mentale ale reptilelor”, au declarat cercetătorii studiului amintit.

Crocodilii pot atinge dimensiuni impresionante, crescând până la cinci metri în lungime și având o greutate de aproximativ 450 de kilograme. Aceștia reprezintă o amenințare majoră pentru oamenii care intră în habitatul lor natural din țări precum India, Sri Lanka, Pakistan și Nepal. Prin urmare, comportamentul neobișnuit observat în acest eveniment, descris de cercetători ca fiind extrem de „curios”, se abate de la reacția tipiă a acestor reptile în fața oricărei amenințări din proximitatea lor. O ipoteză este că "amabilitatea" surprinzătoare a prădătorilor ar putea fi atribuită lipsei lor de apetit în momentul respectiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel