Un brașovean de 80 de ani, călător în jurul lumii cu un catamaran
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
La 80 de ani, un brașovean navighează în jurul lumii cu un catamaran complet electric. A plecat din Sevilla joia trecută.

Martor al efectelor schimbărilor climatice pe toate latitudinile pe care le-a navigat, Jimmy Cornell a lansat la 80 de ani proiectul Elcano 500 Challenge, respectiv o călătorie în jurul lumii cu un catamaran complet electric și cu amprentă zero de dioxid de carbon. El a plecat de la Sevilla joia trecută.

Prin această călătorie Jimmy Cornell comemorează a 500-a aniversare de la prima circumnavigație, urmând ruta istorică începută de Fernando de Magallanes și culminată de Juan Sebastián Elcano. Proiectul ELectricity, CArbon NO! a fost inclus pe lista evenimentelor oficiale ale al V-lea Centenar de la prima circumnavigație.

Înainte de plecarea sa, la Comandamentul Marinei a avut loc o conferință de presă în cadrul căreia Javier Albert Pérez, comandantul naval al Sevilliei, a explicat dimensiunea istorică a expediției și a subliniat totodată meritul pe care brașoveanul îl are în realizarea acestei provocări cu o barcă complet electrică și care nu poluează.

Jimmy Cornell, marinar britanic de origine română, din Brașov

Brașoveanul Jimmy Cornell este cunoscut pentru că a fondat ARC, raliul transatlantic de succes, acesta organizând în ultimele 4 decenii 38 de raliuri transatlantice, 5 raliuri în jurul lumii și o regală în jurul lunii. Dintre acestea trebuia amintit raliul America 500 din anul 1992, realizat cu ocazia celui de-al V-lea Centenar al descoperirii Americii de către Cristofor Columb. Evenimentele au însumat peste 3.000 de bărci și 15.000 de marinari.

Acesta este un renumit scriitor nautic și navigator oceanic cu peste 200.000 de mile navigate în toate oceanele lumii, inclusiv trei circumnavigații și călătorii în Antarctica și El Paso. Jimmy Cornell este autorul a 16 cărți traduse în mai multe limbi, printre care se numără și bestseller-ul „World Cruising Routes”, cu peste 200.000 de exemplare vândute, devenind una dintre cele mai bine cotate publicații nautice din lume, potrivit BizBrașov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel