Un brand de vodcă poartă numele lui Putin. Președintele rus ar fi câștigat 500 de milioane de dolari din vânzarea băuturii
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Vladimir Putin ar fi câștigat 500 de milioane de dolari din vânzarea unui brand de vodcă ce îi poartă numele.

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, ar fi câștigat până la 500 de milioane de dolari din vânzările unui brand de vodcă popular care poartă propriul său nume, între 2004 și 2019, potrivit unei investigații publicate marți de instituția de presă independentă Proekt, conform The Moscow Times.

Vodca rusească, vândută sub marca Putinka, a ajuns pe rafturile din Rusia în 2002 și a devenit lider de piață până în 2005, moment în care se vindeau peste 40 de milioane de litri anual.

Popularitatea vodcii Putinka a coincis, de asemenea, cu un vârf al ratei deceselor cauzate de alcool în Rusia, potrivit Proekt.

Chiar dacă proprietarii mărcii Putinka s-au schimbat de-a lungul anilor, toți au fost conectați la cercul interior al lui Putin și au fost obligați să aloce o parte din profit către președintele rus, potrivit surselor Proekt.

Compania Ermira Consultant, lgături cu palatul lui Putin de la Marea Neagră

Unul dintre proprietarii Putinka, Ermira Consultants, înregistrată în Cipru, deținută legal de avocatul Vladislav Kopylov din Sankt Petersburg, a fost catalogată de Proekt că fiind „portofelul” lui Vladimir Putin.

Proekt a identificat, de asemenea, Ermira Consultants drept una dintre companiile legate de construcția luxosului palat al lui Putin de la Marea Neagră, a cărui existență a fost descoperită de Alexei Navalnîi și echipa sa într-o anchetă din 2021, care a înfuriat Kremlinul.

Compania offshore din Cipru a fost implicată și în achiziționarea unui apartament de 120 de metri pătrați în prestigiosul district Aeroport al Moscovei, a trei apartamente și a unui penthouse în stațiunea Soci, la Marea Neagră, precum și a două proprietăți în suburbia exclusivistă a Moscovei, Usovo Plus.

Fiecare proprietate a fost achiziționată pentru Putin sau pentru membrii cercului său apropiat, potrivit anchetei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel