Data actualizării:
Data publicării:

Un bombardier rus s-a prăbuşit în Siberia. Un pilot a murit

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Pixbay
Sursa foto: Pixbay
Un bombardier rus s-a prăbuşit în regiunea Irkutsk din Siberia, Federația Rusă.

Unul dintre piloţi a murit, a declarat vineri guvernatorul regional, Igor Kobzev, transmite AFP. Accidentul s-a întâmplat joi seara, în timpul unui zbor de antrenament. Avionul Tu-22M3 s-a prăbușit într-o zonă deşertică, în proximitatea unui sat, fără a provoca pagube la sol, conform autorităţilor ruse. Activităţile de căutare şi salvare "la locul accidentului (...) au durat toată noaptea. Din păcate, unul dintre piloţi nu a putut fi salvat", a scris Kobzev pe Telegram, citând "comandamentul militar al Ministerului Apărării".

"Este într-adevăr o pierdere grea"

"Este într-adevăr o pierdere grea", a declarat el, transmiţând "sincere condoleanţe" rudelor pilotului. Igor Kobzev a declarat faptul că ceilalţi trei piloţi ai echipajului bombardierului au fost internaţi în spital cu răni. Conform informaţiilor "preliminare", cauza accidentului a fost o "defecţiune tehnică", a adăugat el, conform Agerpres.

Citește și - Un bombardier strategic rusesc Tu-22M3 s-a prăbușit în Siberia / video viral

Amintim faptul că un bombardier strategic rusesc Tu-22M3 s-a prăbușit, la mijlocul lunii august 2024, în regiunea Irkutsk din Siberia, Federația Rusă.

Ministerul rus al Apărării a spus faptul că un Tu-22M3 s-a prăbușit în regiunea Irkutsk în timpul unui zbor de rutină, conform Sky News.

Ministerul a raportat faptul că echipajul s-a catapultat. Avionul s-a prăbușit într-o zonă pustie. Nu au fost provocate pagube la sol. Conform informațiilor din Federația Rusă, cauza ar fi fost o defecțiune tehnică. Canalele ruse Telegram au postat și fotografii și videoclipuri cu prăbușirea atentatului (vezi imaginile mai jos). „Avionul s-a prăbușit într-o zonă nelocuită. Nu există pagube la sol“, a spus Ministerul. Vezi video aici!

Citește și - Un bombardier rusesc Su-34 s-a prăbușit în Caucaz. Membrii echipajului au murit (Reuters)

Amintim faptul că un avion de vânătoare rusesc SU-34 s-a prăbușit în munții Caucaz, la începutul lunii iunie 2024, în timpul unui zbor de antrenament, conform Reuters. 

"În Republica Osetia de Nord-Alania, într-o zonă muntoasă, un avion Su-34 al Forţelor aerospaţiale ruse s-a prăbuşit în timpul unui zbor de antrenament", a afirmat ministerul, citat de agenţiile de presă ruse. "Avionul s-a prăbuşit într-o zonă pustie", iar "cei doi membri" ai echipajului au murit, a mai spus sursa citată.

Accidentul nu a făcut 'pagube la sol', potrivit sursei citate, care nu a dat detalii suplimentare în acest stadiu. Cauza incidentului o reprezintă "o defecţiune tehnică". O comisie de anchetă se deplasează la faţa locului cu scopul de a lămuri împrejurările cauzei accidentului.

Osetia de Nord, care se învecinează cu Georgia în regiunea munților Caucaz, este situată la aproape 800 de km de linia frontului în Ucraina. Pe data de 8 iunie 2024, autorităţile regionale au spus faptul că au respins un atac cu trei drone ucrainene care țintea un aerodrom militar, primul contra acestei regiuni de la începutul invaziei ruse în Ucraina, la începutul anului 2022. Vezi articolul inițial aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel