Un bloc dintr-un oraș din România se vinde cu 49.000 de euro. Loc unic în Europa, cu o poveste impresionantă
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Blocuri Anina/ Captură foto Youtube
Blocuri Anina/ Captură foto Youtube
Dacă vrei să investești, o poți face într-un bloc dintr-un oraș din România, care costă mai puțin decât o garsonieră în București. 

Blocurile - nu apartamentele -  costă de la 49.000 de euro și se află pe terenuri de 5 hectare. Conform SpyNews, acestea sunt scoase la vânzare în Anina, în județul Caraș-Severin. Sunt disponibile 13 blocuri a câte 4 etaje. În total, vorbim despre 166 de apartamente. 

Un profesor de la catedra de Paleontologie din București susține că locul este unic în Europa și are o poveste impresionantă. Blocurile au apartamente cu două sau trei camere, iar unul dintre beneficii este că au vedere către Semenic, mai arată sursa citată. 

Blocurile se află la poalele Muntelui Semenic. Clădirile nu se află într-o localitate abandonată complet. ”Nu e oraș-fantomă, suntem oameni aici” a fost mesajul locuitorilor, conform Libertatea. Blocurile nu sunt de azi, de ieri, pe piață, dar nu au fost vândute. Comunitatea în care se află numără 9.000 de  oameni. 

Cui aparțin blocurile

Blocurile aparțin unui inginer constructor de profesie, Marian Cuzdrioreanu, care astăzi are 65 de ani. În urmă cu 15 ani avea un vis și un proiect ambițios. Dar criza i-a dat planurile peste cap, apoi problemele de sănătate nu l-au lăsat să ducă la bun sfârșit planul de a realiza un complex turistic prin care să valorifice potențialul zonei. După achiziție, el și partenerul său de afaceri au investit în acoperișurile blocurilor, după care proiectul s-a blocat. ”E păcat, că zona e extrem de frumoasă, ozonată”, spune Cuzdrioreanu, conform sursei citate. Blocurile sunt de ceva timp pe piață, iar bărbatul crede că din cauza vremurilor, oamenii devenind mai prudenți: ”Înainte de începutul războiului în Ucraina, am avut mai mulți clienți. Interesul s-a estompat după începerea războiului și a scumpirilor în lanț: a creșterii prețurilor la energia electrică, gaze, creșterea dobânzilor bancare, practic creditele bancare s-au scumpit enorm, costurile materialelor de construcții s-au dublat, triplat”. 

La început, s-a investit un miliard de dolari în aceste blocuri

Blocurile din Anina își au începuturile în comunism, când o termocentrală a fost construită aici. S-a investit, la acea vreme, un miliard de dolari. Muncitori din toată țara erau aduși în acele blocuri care astăzi poartă doar cicatricile comunismului. Deși investiția a fost uriașă, termocentrala a funcționat doar patru ani, între 1984 și 1988, an în care a fost oprită definitiv. 

”Ceea ce s-a întâmplat la Anina s-a întâmplat în toată țara. Oriunde mergeți găsiți aceeași situație: blocuri părăsite, oameni fără locuri de muncă”, spunea Ilie Firulescu, fost angajat al termocentralei din Anina. Citește mai mult aici

Un sat din România, scos la vânzare cu 1,4 milioane de euro. Are doar patru case

Un sat format din doar patru case a fost scos la vânzare. Preţul este 1,4 milioane de euro. 

Este vorba despre Satul Albastru, din apropiere de Horezu. Acesta are 16 camere, 6 băi, 1,44 ha de teren şi 693 mp suprafaţă construită. 

"Patru case fac un sat. Par puține dar nu e nevoie de mai mult ca să simți că ai șansa să construiești un univers. Cum ar fi să îți poți alcătui lumea de la zero? Să fii un demiurg modern ce jonglează între urban și rural, între construit și crescut, care lasă în urmă orașul și-și atârnă visele la streașină unei case vechi, măcar din când în când! Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel