Data publicării:
Un BLOC din România, scos la vânzare cu 49.000 de euro. În trecut, s-a investit UN MILIARD de dolari aici - FOTO/VIDEO
Avea să fie un proiect fantastic, pentru dezvoltarea României. Oameni din toată țara au fost aduși aici. Acum, este doar o umbră a ceea ce a fost. Autoritățile locale încearcă să dea un restart proiectului imobiliar și scot un întreg bloc de locuințe la vânzare, cu nici 50.000 de euro.
Blocul de locuințe, care costă acum cât nici o garsonieră în București, adică 49.000 de euro, se află în Anina, o localitate din județul Caraș Severin. În comunism, o termocentrală a fost construită aici. S-a investit, la acea vreme, un miliard de dolari. Muncitori din toată țara erau aduși în acele blocuri care astăzi poartă doar cicatricile comunismului. Deși investiția a fost uriașă, termocentrala a funcționat doar patru ani, între 1984 și 1988, an în care a fost oprită definitiv.
”Ceea ce s-a întâmplat la Anina s-a întâmplat în toată țara. Oriunde mergeți găsiți aceeași situație: blocuri părăsite, oameni fără locuri de muncă”, spune Ilie Firulescu, fost angajat al termocentralei din Anina, conform Digi24.
Toate blocurile de acolo sunt scoase la vânzare cu 49.000 de euro fiecare. Reporterul Digi24 descrie peisajul ca fiind ”post-apocaliptic”.
Un întreg sat din România, scos la vânzare. Casele, de la 250 de euro
Nu este singurul loc din țară în care sunt scoase la vânzare imobile părăsite în care s-au investit, cândva, sume colosale. Un sat întreg din România este de vânzare. Prețul unei case cu două camere se ridică la 250 de euro. Satul izolat și liniștit se află deasupra Văii Trotuşului, la patru kilometri de Oneşti, iar peisajul te îmbie să te apropii. Însă, odată ajuns în sat, pare a fi ca după război.
Satul se numește Rotunda și, prin vânzarea caselor de la doar 1250 de lei, se dorește repopularea acestuia. Și aici s-a investit mult în trecut. Satul a fost ridicat de la zero în urmă cu 16 ani, pentru oamenii care au rămas pe drumuri după inundații. 205 case au costat 1,5 milioane de euro. Se pare că un an mai târziu nu mai era nimeni în sat, pentru că oamenilor nu le-a plăcut să trăiască izolați și au plecat pe rând. Din păcate, însă, nu au plecat cu mâna goală și au cam devastat satul. Au luat tot ce au putut lua.
Citește mai mult aici: Un sat din România vinde CASE cu 250 de euro. S-au investit 1,5 milioane de euro în el
Problema este că România, deși în paragină, tot nu se lasă salvată gratis, așa cum a făcut Italia, de exemplu, unde casele la 1 euro au făcut înconjurul lumii. În Italia, a fost un real succes, au venit oameni din toată lumea. E adevărat, pe ei i-a ajutat și potențialul turistic, dar România, pentru oameni din toată lumea e ca o enigmă și faptul că a rămas cumva în urmă față de țări mult mai dezvoltate poate deveni un atu. Unul pe care țara noastră nu-l folosește și vinde scump ceea ce alții au părăsit și n-au vrut nici gratis.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News