Un bloc deja ridicat ar putea fi demolat după anularea autorizației de construire în Constanța. Avocat Cuculis: Și în București sunt astfel de cazuri
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Facebook Adrian Cuculis
Facebook Adrian Cuculis
În Constanța ar putea avea loc o premieră după ce mai multe documente aferente unui imobil au fost anulate definitiv în instanță. Este vorba de o clădire de șase etaje, ridicată pe bulevardul Mamaia, aproape lipită de o altă clădire. Astfel, am putea avea, la Constanța, prima demolare a unui bloc construit ilegal.  Avocatul Adrian Cuculis a declarat că sunt 'n' cazuri în București cu imobile deja construite, dar cărora li s-a anulat în instanță autorizația de construire. 

Avocatul Adrian Cuculis a vorbit, pentru DC News, despre această premieră în materie de construcții. Avocatul a menționat că există 'n' cazuri similare și în București. Adrian Cuculis a punctat costul mare al demolării, fapt pentru care primăriile, deși au o obligație legală, nu își permit sau nu vor să facă acest lucru.

'Odată ce autorizația de construire este anulată, teoretic imobilul respectiv rămâne fără fundamentul pe care a fost construit, respectiv autorizația. Acest caz (n.red de la Constanța) s-ar putea să fie un semnal bun. Menționez un exemplu de la Sectorul 1 unde minunata primărie invocă faptul că au constatat că s-a construit ilegal și sunt deranjați oamenii din zonă, dar nu pot face nimic pentru că nu au bani sau că nu s-a aprobat bugetul etc. Și acum oamenii sunt nevoiți să obțină o altă autorizare în instanța de judecată prin care ei să aibă dreptul să demoleze construcția. Prin urmare, se ajunge la ani de zile de stat în instanță, cu nervi și bani pierduți.', a declarat avocatul Adrian Cuculis.

'Așadar, avem 'n' cazuri și în București în care instanțele de judecată au anulat autorizația de construire. Nu se pune problema că nu se pot demola imobilele, ci costul demolării ajunge să fie atât de mare încât primăriile, autoritățile locale, nu își permit să facă acest lucru sau nu vor, deși este o obligație legală. Dacă eu m-aș apuca să dau în judecată primăria știind că un bloc, cu autorizația de construire anulată, îmi ocupă vederea sau îmi creează un alt inconvenient, aș putea da în judecată municipalitatea, să arăt că nu și-a îndeplinit obligațiile de autoritate administrativă și să cer daune. Dar sunt foarte puțini care fac asta din pricina costurilor mari ale proceselor și din alte motive.', a concluzionat avocatul Adrian Cuculis, pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel