Data actualizării:
Data publicării:

Un bărbat, scos cu viață de sub un mal de pământ. Operațiunea pompierilor suceveni a durat 8 ore

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Un bărbat din Suceava a fost scos cu viață de sub un mal de pământ, unde a fost prins în timp ce lucra la curățarea unei fântâni.

Pompierii din Suceava au reușit să îl salveze pe bărbatul care a fost prins sâmbătă sub un mal de pământ, într-o intervenție care a durat opt ore, au transmis reprezentații ISU Suceava, notează Agerpres.

Bărbatul, un tânăr de 30 de ani, a fost prins, sâmbătă, sub un mal de pământ, în timp ce efectua, alături de alte două persoane, lucrări de curăţare a unei fântâni în localitatea Pojorâta.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava au transmis că victima a fost găsită la o adâncime de aproximativ opt metri. Aceasta era acoperită de un strat de piatră de peste cinci metri înălţime.

Pentru a ajunge cât mai repede la victimă, salvatorii au săpat până la o adâncime de aproximativ patru metri, cu ajutorul buldoexcavatoarelor, au consolidat malurile şi au continuat săpăturile, inclusiv manual.

”După aproximativ opt ore de muncă asiduă, pompierii au reuşit să ajungă la victimă. Din fericire, aceasta este conştientă şi cooperantă”, a precizat ISU, citat de Agerpres.

Bărbatul, internat la Spitalul de Urgență Suceava

Potrivit sursei menționate, la acest moment, persoana a fost recuperată şi predată echipajului UTIM, urmând a fi transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Suceava, pentru investigaţii suplimentare de specialitate.

La faţa locului, s-au deplasat de urgenţă pompierii militari cu două autospeciale cu accesorii specifice acestui tip de intervenţie. De asemenea, ca resurse medicale, au fost alocate un echipaj SMURD şi unul aparţinând Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava.

În sprijinul echipajelor, la locul evenimentului au intervenit şi două buldoexcavatoare, de la Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Pojorâta. Totodată, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, dispozitivul de intervenţie a fost suplimentat cu un container Multirisc.

Citește și: Accident pe A1, autostrada București-Pitești. Doi copii, transportați la spital

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel