Un bărbat paralizat căruia i s-a implantat un cip Neuralink în creier a putut controla un calculator cu puterea minții / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Unsplash
Unsplash
Neuralink a publicat un videoclip de nouă minute în care un bărbat paralizat de la umeri în jos pare să miște un cursor pe ecranul unui laptop cu puterea gândurile. Videoclipul îl arată jucând șah și oprind muzica laptopului.

Pacientul, care nu a fost identificat anterior, a spus în videoclipul în direct că numele lui este Noland Arbaugh, are vârsta de 29 de ani și a fost paralizat de la umeri în jos după un accident, scrie Sky News.

Arbaugh a primit un implant de la companie în ianuarie și ar putea controla un mouse de computer folosind gândurile sale, a transmis Elon Musk luna trecută.

Musk a spus anterior că scopul cipului creierului este de a permite în cele din urmă utilizatorilor cu dizabilități, precum regretatul Stephen Hawking, „să comunice mai repede decât un licitator”.

El a susținut, de asemenea, că cipul ar fi capabil să trateze obezitatea, autismul, depresia și schizofrenia.

„Operația a fost super ușoară”, a spus Arbaugh în videoclipul difuzat pe platforma de socializare X a lui Musk, referindu-se la procedura de implantare.

„Am fost eliberat din spital o zi mai târziu. Nu am tulburări cognitive”, a adăugat el.

Arbaugh a spus că „practic a renunțat la jocul Civilization VI, dar „voi toți [Neuralink] mi-ai dat posibilitatea să fac asta din nou și am jucat timp de opt ore în acea zi”.

„Mi-a schimbat deja viața”, a completat bărbatul.

Dar Arbaugh a spus că noua tehnologie „nu este perfectă” și că „s-au confruntat cu unele probleme”.

„Nu vreau ca oamenii să creadă că acesta este sfârșitul călătoriei, mai este mult de lucru, dar mi-a schimbat deja viața”, a adăugat el.

În videoclipul Neuralink, Arbaugh vorbește despre procesul la care a fost supus pentru a se instrui despre dispozitiv după ce medicii l-au implantat în ianuarie. 

„Mi-a devenit intuitiv să încep să-mi imaginez cursorul în mișcare. Era ca și cum aș folosi Forța (n.r. mâinii) pe cursor și l-am putut face să se miște oriunde îmi doream”, a spus el, folosind o referință Star Wars.

„În fiecare zi se pare că învățăm lucruri noi”, a mai zis Arbaugh.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel