Data publicării:

Un bărbat din Suceava s-a trezit cu credit la bancă de mii de lei, după ce a sunat la un număr de pe Facebook

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
WhatsApp introduce o nouă funcție / Foto: Pixabay
WhatsApp introduce o nouă funcție / Foto: Pixabay

Un bărbat din Suceava s-a trezit cu credit la bancă, după ce a sunat la un număr de pe Facebook.

Un bărbat din Suceava s-a trezit că are credit la bancă, după ce a sunat la un număr de telefon de pe Facebook. El ar fi fost păcălit cu o sumă mare de bani, după ce a răspuns unui anunț fals postat pe rețeaua socială, care promitea câștiguri prin cumpărarea de acțiuni la Romgaz, scrie monitorulsv.ro.

Astfel, suceveanul, din Vadu Moldovei, a pierdut 3.750 lei. Dar asta nu e tot. Bărbatul s-a trezit și cu un credit bancar de 37.800 lei, doar pentru că a sunat la acel număr de pe Facebook. Când și-a dat seama ce a pățit, acesta a mers la poliție și le-a povestit oamenilor legii că, în luna septembrie a văzut pe Facebook un anunț în care se spunea că oamenii pot investi în societatea respectivă. Încântat de idee, bărbatul a apelat numărul de telefon din anunț, iar de partea cealaltă a firului i-a răspuns o persoană care a spus că este din cadrul Romgaz.

Convins de acea persoană, suceveanul a acceptat să învestească suma de 1.250 lei. Ulterior a fost sunat de către o altă persoană care s-a recomandat a fi din partea aceleiași societății. I s-a cerut să depună încă 2.500 lei la un ATM, pentru a putea retrage câștigul inițial. 

Cum au reușit escrocii să ia credit de la bancă pe numele bărbatului

Bărbatul și-a deschis un cont bancar separat, pe 11 decembrie, la solicitarea telefonică a unei alte persoane ce s-a recomandat reprezentant al Romgaz. În aceeași zi el a fost contactat telefonic de aceeași persoană ce i-a solicitat deschiderea contului și permițând accesul acesteia la telefon, prin aplicația informatică Any Desk, care permite control de la distanță.

Atunci când a mers la sucursala bancară unde și-a deschis contul, suceveanul a aflat uimit că a solicitat un credit în valoare de 37.800 lei.

Ulterior el a depus o plângere la poliție, iar oamenii legii au întocmit dosar penal privind comiterea infracțiunilor de înșelăciune, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel