Un bărbat din Suceava a vrut să-și cumpere o autorulotă, în urma unui anunț pe Facebook, dar a rămas fără 11.000 de euro
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
pexels
pexels
Avea 11.000 de euro și un vis: să-și cumpere o autorulotă pentru a se plimba prin Europa cu familia sa. Dar a fost înșelat, în urma unui anunț postat pe Facebook. 

Este cazul unui bărbat din comuna Șerbăuți. Voia să-și cumpere o autorulotă, să meargă cu familia în vacanță Europa, însă s-a ales cu o pagubă pe care pare puțin probabil să o mai poată recupera.

În 23 mai, la ora 12:00, bărbatul de 48 de ani a alertat postul de Poliție Șerbăuți. Bărbatul anunța că, în urma unor căutări pe Facebook cu privire la achiziționarea unei autorulote, a găsit o pagină ce aparent aparținea unei firme dintr-un stat european și care ar avea ca obiect de activitate vânzarea de vehicule de acest gen.

Bărbatul a cerut detalii referitoare la procedura de achiziționare a unei autorulote, prin sistem de mesagerie scrisă, fiindu-i indicat să transfere în primă fază suma de 1.500 euro într-un anumit cont, pentru confirmarea cererii de cumpărare.

După această tranzacție, escrocii au mărit miza și i-au transmis că trebuie să mai achite 5.100 euro, care ar reprezenta 30% din valoarea autorulotei. Această suma ”garanta” retragerea anunțului din mediul online și rezervarea vehiculului pentru sucevean. Acesta a virat și acești bani, în data de 20 mai, în același cont pe care beneficiarul i l-a transmis. 

Două zile mai târziu, pe 22 mai, părții vătămate i s-a mai solicitat o sumă de 4.540 euro, care ar reprezenta cheltuielile pentru demersurile administrative de trimitere a mașinii, sumă pe care suceveanul a achitat-o.

Așa a ajuns suceveanul la achitarea unui total de 11.140 euro, arată MonitoruldeSuceava

Când i s-au cerut din nou bani, păgubitul a făcut verificări și pe unele site-uri de tip forum, unde erau prezentate feedback-uri negative asupra paginii, respectiv că firma nu ar exista și că pagina ar fi falsă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel