Un bărbat din Italia a vrut să se vaccineze în braţul în care avea o proteză din silicon
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Un bărbat din Italia a vrut să se vaccineze în braţul în care avea o proteză din silicon
Un bărbat din Italia a vrut să se vaccineze în braţul în care avea o proteză din silicon
Un bărbat în vârstă de 50 de ani din Piemonte (Italia), dornic să facă rost de preţiosul certificat sanitar, a încercat joi să se vaccineze în braţul în care avea o proteză din silicon, a informat preşedintele acestei regiunii din nord-vestul ţării, relatează AFP. 

'Întâmplarea ar fi ridicolă dacă nu ar fi vorba de un gest de o gravitate enormă şi inacceptabilă, ţinând cont de sacrificiul pe care comunitatea noastră l-a plătit în vieţi omeneşti şi costuri sociale şi economice', a denunţat Alberto Cirio, pe contul său de Facebook. Bărbatul în chestiune s-a prezentat joi seară la un centru de vaccinare din Biella, din Piemonte.

Proteza care imita braţul era foarte bine făcută, însă culoarea şi senzaţia la atingere au stârnit bănuielile asistentei responsabile cu administrarea vaccinului. Ea l-a rugat pe bărbat să-şi scoată cămaşă şi a descoperit atunci subterfugiul.

I-a cerut asistentei să pretindă că nu a văzut nimic

El i-a cerut asistentei să pretindă că nu a văzut nimic, lucru pe care ea l-a refuzat, a povestit oficialul italian, precizând că bărbatul 'va răspunde pentru actele sale în faţa justiţiei'.

La fel ca în ţările vecine, Italia se confruntă cu o recrudescenţă a pandemiei de coronavirus cu 17.000 noi cazuri înregistrare în ultimele 24 de ore. În prezent, aproximativ 85% din persoanele de peste de 12 ani sunt vaccinate cu schema completă.

'Super-certificatul verde' intră în vigoare în Italia

De luni, 6 decembrie, intră în vigoare 'super-certificatul verde' care va fi eliberat doar persoanelor vaccinate anti-COVID cu schema completă şi celor care au trecut prin boală. Noul document va permite accesul în restaurante, baruri, cinematografe, teatre şi alte locuri de agrement.

Certificatul sanitar tradiţional, care poate şi obţinut şi în baza unui test antigen, rămâne în continuare valabil pentru a merge la locul de muncă.

Amenzi între 400 şi 1.000 de euro

Poliţia naţională, carabinierii şi personalul organismelor de gestionare a transportului public local vor putea cere certificatul verde călătorilor din autobuze, iar cei care nu îl vor deţine vor fi pasibili de amenzi între 400 şi 1.000 de euro. În restaurante şi în sălile de agrement agenţi ai poliţiei municipale vor controla noul document, menit să impulsioneze şi mai mult vaccinarea în Italia, care este de aproximativ 85% din populaţie cu schema completă şi 45,66 % cu a treia doză sau booster.

Controalele vor fi sporite mai ales în timpul sfârşitului de săptămână

Măsurile incluse în circulară prevăd extinderea vaccinării obligatorii, care vizează în prezent lucrătorii sanitari şi forţele de securitate şi de apărare ale ţării, iar cei care vor refuza vor şi suspendaţi şi nu îşi vor mai primi salariul.

Controalele vor fi sporite mai ales în timpul sfârşitului de săptămână. Noile măsuri se adaugă celor deja în vigoare, precum purtarea obligatorie a măştilor sanitare în zonele de mare activitate comercială, mai ales în marile oraşe, în perspectiva cumpărăturilor de Crăciun. Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel