Un bărbat din Iași a rămas fără degetul amputat, după ce asistenta a uitat recipientul în care acesta se afla
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Un pacient din Iași a fost transferat de la un spital la altul, fără degetul amputat. Asistenta a uitat să ia recipientul în care se afla acesta.

După ce a fost plimbat printre spitale, medicii nu au mai putut face nimic pentru bărbatul în vârstă de 54 de ani. Medicii de la la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi au anunțat că nu i-au putut replanta bărbatului transferat la spitalul din Roman degetul amputat într-un accident de muncă, transmite Agerpres.

De ce nu a mai putut fi replantat degetul



Purtătorul de cuvânt al Spitalului Sf Spiridon din Iaşi, prof.univ.dr Diana Cimpoeşu, a declarat că bărbatul în vârstă de 54 de ani a fost internat în Secţia de Chirurgie Plastică a unităţii medicale din cauza amputării mai multor degete. Conform sursei citate, în momentul în care pacientul a ajuns la spitalul din Iaşi în ambulanţa venită din judeţul Neamţ se afla şi degetul unu, policele, care iniţial a fost uitat de asistentul de pe ambulanţă în spitalul din Roman.

"Pacientul a fost adus de la Compartimentul de Primire Urgenţe Roman de către Ambulanţa Neamţ în Unitatea de Primiri Urgenţe la Spitalul Sf Spiridon, şi a fost internat în Secţia de Chirurgie Plastică a spitalului. Prezenta un traumatism complex de mână produs de un circular. Pacientul a venit în ambulanţă şi cu segmentul, respectiv, degetul unu, policele, care a fost amputat. În cursul evaluării în Clinica de Chirurgie Plastică s-a constatat că acest segment era devitalizat, prezenta leziuni incompatibile cu activitatea de replantare. Am aflat de la Ambulanţă că iniţial a fost vorba de două ambulanţe; una care au transportat pacientul, cealaltă segmentul de deget, la momentul ajungerii se aflau în aceeaşi ambulanţă. (...) În momentul evaluării de către şeful Secţiei de Chirurgie Plastică, care era şi de gardă, acel deget nu prezenta posibilitatea replantării. (...) Leziunile traumatice nu permiteau replantarea.", a declarat Diana Cimpoeşu, şefa UPU de la Spitalul Sf Spiridon şi purtătorul de cuvânt al unităţii medicale.

Celelalte degete amputate, refăcute integral



Potrivit medicului, în timpul accidentului de muncă bărbatul a suferit amputaţie şi leziuni grave la nivelul mai multor degete, care au fost fost refăcute integral.

"A existat, de asemenea, amputaţia de deget doi şi leziuni de chirurgie plastică şi reparatorie la nivelul metarcapului, la nivelul degetelor 3, 4 şi 5, care au fost refăcute integral. Astfel, acum pacientul are refăcute toate cele trei degete la nivelul mâinii. Este în continuare internat şi va mai avea nevoie de evaluarea chirurgului plastician. iar pe viitor este candidat de transplant de deget de la picior", a mai precizat dr Diana Cimpoeşu.

Cum a uitat asistenta să ia degetul amputat al bărbatului



Un pacient în vârstă de 54 ani a fost transferat de la Spital Municipal Roman la Spitalul "Sfântul Spiridon" Iaşi fără degetul amputat, din cauza faptului că asistenta de pe ambulanţă a uitat să ia şi recipientul cu gheaţă în care se afla degetul pierdut în urma accidentului de muncă.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Roman, Andreea Trifan, a declarat miercuri, pentru Agerpres, că medicul din Unitatea de Primiri Urgenţe i-a pus în vedere asistentei de pe ambulanţă, la predarea pacientului, că degetul amputat se află în acel recipient, dar aceasta a omis să îl ia. La aproximativ 10 minute după ce ambulanţa cu pacientul a plecat de la Spitalul municipal Roman, un asistent medical din Centrul de Primiri Urgenţe a sesizat că nu a fost preluat şi recipientul în care se afla degetul amputat.

"La ora 10,10, medicul urgentist a solicitat o altă ambulanţă şi la 10,30 recipientul în care era păstrat degetul a fost preluat şi transportat către spitalul din Iaşi.", a adăugat Andreea Trifan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel