Un bărbat din Hunedoara a fost grav rănit după ce a fost atacat de URS
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay / Un bărbat din Hunedoara a fost grav rănit după ce a fost atacat de URS
Pixabay / Un bărbat din Hunedoara a fost grav rănit după ce a fost atacat de URS
Un bărbat ce lucra ca cioban la o fermă din localitatea Sereca a fost atacat de urs. 

Un cioban în vârstă de 33 de ani din comuna Boşorod, judeţul Hunedoara, a fost atacat vineri după-amiază de un urs pe un deal din apropierea localităţii Sereca, în zona Munţilor Orăştiei, victima suferind răni la cap şi faţă, transmite Agerpres. 

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, incidentul a fost anunţat autorităţilor prin numărul de urgenţă 112, bărbatul fiind preluat de un echipaj SMURD şi transportat la spitalul municipal din Orăştie pentru îngrijiri medicale.

O echipă de medici a reuşit să stabilizeze pacientul, acesta fiind diagnosticat cu un traumatism cranio-facial post-agresiune şi cu o plagă muşcată la faţă.

Bărbatul a fost transferat ulterior la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara. 

Bărbat atacat de urs la Sibiu

Un bărbat de 50 de ani a fost atacat de un urs pe un câmp din județul Sibiu, scrie Realitatea.net, care citează Rador. Bărbatul ar fi fost găsit conștient, deși fusese lovit puternic în zona capului. Victima a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din Sibiu.

ISU Sibiu a intervenit de urgenţă cu un echipaj SMURD cu medic alături de un echipaj SMURD din cadrul Punctului de lucru Victoria, județul Braşov. De asemenea, la faţa locului au fost mobilizate şi echipaje IPJ şi IJJ.

Cetăţenii din zona localităţii Arpaşu de Sus au fost avertizaţi prin intermediul sistemului RO-ALERT de prezenţa animalului sălbatic pe raza localităţii. 

Trei bărbați ATACAȚI de URS în Vrancea

Trei bărbaţi au fost atacaţi, de un urs, la începutul lunii octombrie, în comuna Câmpuri, unul dintre aceştia fiind în stare gravă, în timp ce ursul a fost omorât de sătenii care au intervenit în sprijinul vecinilor lor, a declarat, pentru Agerpres, primarul comunei Câmpuri, Ion Vlad.

"Sâmbătă dimineaţă, la ora 08,30, am fost sesizaţi de nişte săteni din zonă că un urs este prins într-un gard cu şufă. Am sesizat toate organele în drept, au intervenit şi medicul veterinar şi jandarmii. Ursul a fost desprins din gard, tranchilizat şi a fost dus în pădure, care se află la circa 200 de metri în spatele locuinţei unde a avut loc incidentul. L-am supravegheat până a intrat în pădure. Dar după câteva ore s-a reîntors şi a atacat trei persoane care lucrau la reparaţia gardului. Localnicii din zonă au intervenit şi au omorât ursul, pentru că nu aveau altă soluţie. Una dintre persoanele atacate este în stare mai gravă, iar ceilalţi sunt stabili", a declarat primarul Ion Vlad, la acel moment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel