Un bărbat din Chișinău s-a prezentat drept „Maia Sandu” și a atacat un polițist
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 06 feb 2023, 12:10
WhatsApp
Un bărbat din Chișinău a atacat un polițist, după ce s-a prezentat ca fiind „Maia Sandu”.

Un bărbat din Chișinău a fost condamnat la o pedeapsă de 160 de ore de muncă în folosul comunității după ce s-a dat drept „Maia Sandu” și a atacat un polițist pe stradă. Sentința a fost pronunțată de magistrații Judecătoriei Chișinău.

Bărbatul împreună cu un prieten se aflau pe o stradă din sectorul Botanica al Chișinăului, unde discutau, folosind limbaj licențios - ambii fiind în stare de ebrietate.

La un moment dat, de cei doi s-a apropiat un ofițer de poliție care a cerut prezentarea actelor.

Apoi, unul dintre cei doi s-a prezentat polițistului drept Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, după care a bruscat polițistul. Cel de-al doilea bărbat s-a apropiat din spate și a atacat colaboratorul organelor de interne.

Cei doi l-au pus la pământ pe polițist, după care i-au aplicat multiple lovituri în regiunea capului și i-au deteriorat uniforma de serviciu.

Norocul ofițerului a fost un alt pieton, care a sunat la 112 iar la fața locului s-a deplasat un echipaj al Poliției și cei doi au fost imobilizați. Polițistul atacat s-a ales, în urma incidentului, cu traumatism cranio-cerebral închis și multiple echimoze.

Cei doi agresori și-au recunoscut integral vina, iar primul bărbat a fost condamnat cu pedeapsa sub forma de 160 de ore în folosul comunității, iar al doilea cu o amendă în mărime de 37 500 lei, conform Deschide.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?