Data publicării:

Un bărbat, deținătorul unei culturi de canabis, a fost reținut pentru trafic de droguri

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @BillionPhotos
FOTO: Freepik @BillionPhotos
Un bărbat a fost reținut preventiv, pentru 30 de zile, trafic de droguri de risc. Acesta avea o cultură de canabis, destinată comercializării.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Timișoara au dispus reținerea unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, potrivit unui comunicat de presă al DIICOT Timișoara.

”S-a reţinut faptul că, în aprilie 2023, inculpatul a iniţiat şi întreţinut, în proximitatea râului ce străbate comuna Băuţar, o cultură de canabis indoor, destinată comercializării.

În urma percheziţiei domiciliare efectuate, au fost descoperite şi ridicate din trei sere (ce însumează o suprafaţă 1.300 de metri pătraţi) un număr de 120 plante specia canabis, în diferite stadii de dezvoltare, cu înălţimea de aproximativ 4 metri, la tulpină, totalizând cantitatea de 1.640 kilograme masă verde”, se arată în comunicatul DIICOT.

De asemenea, în încăperile locuinţei au fost identificate aproximativ 90 de cutii şi pungi din material plastic transparent, în care era ambalată cantitatea de 121,3 kilograme masă vegetală uscată (muguri canabis).

Bărbatul cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc a fost reţinut de procurorii DIICOT, fiind sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara. Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului Criminalistic din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin.

Citește și: A fost descoperită o cultură de canabis în Caraș-Severin. Peste 500 de kilograme de masă verde - FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel