Un bărbat de 99 de ani și-a ucis colegul de azil, în timpul unui episod psihotic
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de Sabine van Erp de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Sabine van Erp de la Pixabay
Un bărbat de 99 de ani, cuprins de un episod psihotic, și-a ucis colegul de la căminul de vârstnici. Victima a fost sufocată în timp ce dormea.  

Omor la un cămin de vârstnici din Heusden. Un bărbat în vârstă de 99 de ani este acuzat a ucis, luni dimineață, un alt rezident în vârstă de 75 de ani. Bărbatul, care nu avea familie și ajunsese de curând la cămin, și-ar fi sufocat victima în somn. 

Nonagenarul a fost reținut și plasat în detenție, la închisoarea din Bruges. În cursul săptămânii, instanța va decide soarta „celui mai vârstnic criminal din țară”. Se crede că ar putea fi dus într-o secție de geriatrie, potrivit 7sur7.be.

În prezent, bărbatul este singura persoană de peste 90 de ani dintr-o închisoare belgiană. Doar zece deținuți au vârste cuprinse între 80 și 90 de ani.

Totul s-a petrecut luni dimineață, în jurul orei 4:30. Nonagenarul se plimba prin căminul de vârstnici când, la un moment dat, a intrat în camera lui André De S. (75 de ani) și l-a sufocat cu o pernă.

André De S. a încercat să dea alerta, dar până când a ajuns paza, și-a dat ultima suflare.

'Nu ne vine să credem'

Copiii victimei, Erwin și Mario De S. spun că le este greu să creadă ce s-a întâmplat. 'Nu l-a cunoscut deloc pe făptuitor. Tata nu se certa cu nimeni. (...) Îl vedeam trăind încă 20 de ani, ca și tatăl său, care a prins 101 ani. Se pare că acest om se plimba adesea noaptea.', au explicat ei. 

'Ni s-a comunicat puţin despre boala sa (n.red. a nonagenarului). Dacă acest bărbat suferea de atacuri psihotice repetate și rătăcea în mod regulat, de ce ușa camerei sale nu era închisă?! Tatăl nostru era bine îngrijit, într-o manieră profesională', au mai adăugat ei.

O altă crimă a cutremurat Belgia, recent

O tânără mamă a fost omorâtă în plină stradă, în timp ce își plimba bebelușul în cărucior, informa La Libre în luna mai a.c.

Este vorba despre o femeie de 36 de ani care a fost înjunghiată mortal, într-un cartier din Evere, pe stradă, în timp ce își plimba bebeluşul. Victima a fost înjunghiată din senin, în gât, cu un obiect ascuţit, cel mai probabil un briceag.

Femeia, care mai avea doi copii, a murit la spital, la scurt timp după incident. Din fericire, bebelușul nu a fost rănit. Rudele femeii sunt în stare de șoc și au primit ajutor de specialitate. 

'Moartea acestei mame a trei copii este o tragedie pentru familia ei, pentru rudele ei și pentru municipalitatea Evere. Suntem alături de ei și le vom oferi tot sprijinul necesar', a declarat primarul localității Evere, Ridouane Chahid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel