Un bărbat de 60 de ani a făcut stop cardio-respirator la meciul CFR Cluj - Slavia Praga. Partida a fost întreruptă și ambulanța a intrat pe teren / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Unui bărbat de 60 de ani i s-a făcut rău în timp ce asista la meciul CFR Cluj - Slavia Praga.

ISU Cluj a transmis joi seara că un echipaj SMURD, care asigura măsuri specifice pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca, a fost solicitat să acorde asistență medicală de urgență unui bărbat care a intrat în stop cardio-respirator, în timp ce asista la meciul de fotbal CFR Cluj-Slavia Praga.

”Câteva persoane cu pregătire medicală ce se aflau în apropierea bărbatului, în vârstă de aproximativ 60 de ani, au început manevrele de resuscitare de bază, până la sosirea salvatorilor SMURD.

Echipajul a preluat imediat aplicarea manevrelor de resuscitare și a început suportul vital avansat pentru victimă.

Din fericire, acestea au reușit să readucă semnalele vitale pentru bărbat fiind transportat la institutul inimii pentru îngrijiri de specialitate. Acesta era conștient și cooperant în momentul predării”, arată ISU Cluj, scrie Cluj24.

Fotbaliştii antrenaţi de Mircea Lucescu, trimişi în buncăr în timpul meciului. Au pornit sirenele antiaeriene

Fotbaliştii celor de la Dinamo Kiev, echipă antrenată de Mircea Lucescu, au fost trimişi într-un buncăr antiaerian în timpul ultimului meci de campionat. 

În minutul 80 al meciului cu Ruh Liov, când echipa lui Mircea Lucescu conducea cu 2-0, fotbaliştii au fost trimişi în buncăr. De asemenea, toate luminile de pe stadion au fost stinse. 

"Toată lumea trebuie să se adăpostească. E destul de straniu. Te retragi de pe teren, te adăpostești în cabine și acolo stai, te uiți unul la altul, nu știi ce se întâmplă, jucătorii se uită pe telefoane, comunică cu părinții sau cu rudele din alte regiuni ale Ucrainei, se
informează ce se întâmplă și-acolo. Bine că s-a terminat fără niciun fel de altă consecință!”, a declarat Mircea Lucescu la Digi24.

"Imediat, ieșim de pe teren, arbitrul decide acest lucru, iar când reintrăm pe teren, suntem obligați să semnăm niște documente că suntem de acord ca meciul să se reia. Am semnat și acest document”, a povestit antrenorul român, care antrenează echipa Dinamo Kiev din 2020 (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel