Un bărbat de 40 de ani ar fi fost sfâșiat de o haită de câini. Primarul întreabă cetățenii, pe Facebook, dacă sunt de acord cu eutanasierea animalelor / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Un caz dramatic a avut loc lângă Onești, unde un bărbat de 40 de ani ar fi fost sfâșiat de o haită de câini.

În satul Răcăuți din comuna Buciumi, Bacău, vinerea trecută, în jurul orei 14:00, a fost descoperit cadavrul unui bărbat în vârstă de 40 de ani din localitate. Conform primelor informații, bărbatul ar fi fost sfâșiat de o haită de 15-20 de câini.

Deși IPJ Bacău nu a confimat încă acest lucru, bărbatul s-ar fi aflat în zonă cu câinele său, după care acesta a fost atacat de haita de maidanezi agresivi.

„În data de 16 decembrie a.c. în jurul orei 14, a fost identificat, pe un teren agricol situat între Onești si Răcăuți cadavrul unui bărbatul are 40 de ani, din comuna Buciumi. Cadavrul prezenta urme ce par a fi mușcături de câine, fiind transportat la morgă în vederea efectuării autopsiei.” a transmis Catalina Păduraru, purtător de cuvânt IPJ Bacău, conform Bacău.net.

Polițiștii din cadrul IPJ Bacău continuă cercetările, fiind întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă.

De asemenea, primarul comunei Buciumi a fost amendat cu 15.000 lei „pentru neluarea măsurilor prevăzute de legislația în vigoare – OUG 155/2001”.

Primarul din Onești a intervenit

La scurt timp, primarul din Onești, Laurențiu Neghină, a reacționat pe Facebook, unde le-a cerut cetățenilor să spună dacă sunt de acord cu eutanasierea câinilor din adăpost.

„Această filmare a fost făcută astăzi în Cartierul Borzești, conform unor informații apărute în mediul online. Problema câinilor fără stăpân este una majoră în toată țara. În ultimii doi ani de când sunt primar, la Onești au fost sterilizați gratuit peste 1.000 de câini cu stăpân. S-a mers din poartă în poartă, ba chiar au fost sancționați proprietari de câini care au refuzat sterilizarea patrupedelor, însă problema nu a fost rezolvată. Zilnic apar pui de câini în oraș, aduși cu plasa din localitățile limitrofe. Capacitatea adăpostului este de 600 de câini și este aproape plin. Credeți că eutanasierea ar fi o măsură care se impune?” a precizat edilul din Onești, Laurențiu Neghină.

Este posibil ca animalele din filmarea de față să fie câinii care l-au atacat e bărbatul de 40 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel