Un bărbat care suferea de convulsii misterioase, diagnosticat cu un parazit ce trăia în creierul lui de zeci de ani
Un bărbat care s-a internat în spital cu convulsii a descoperit că un parazit îi invadase creierul.
Medicii care au tratat un bărbat internat în spital cu convulsii, dezorientare și comportament ciudat au descoperit, după mai multe analize, că acesta a trăit în ultimii ani cu larve de tenii în creier, potrivit unui studiu de caz publicat pe 11 noiembrie în New England Journal of Medicine.
Bărbatul de 38 de ani părea să fie într-o stare perfectă de sănătate, până într-o noapte când soția sa l-a găsit pe podea, tremurând și vorbind bizar, potrivit raportului cazului. A fost internat în spital, iar medicii l-au tratat pentru convulsii, observând că nu răspundea la întrebări și părea să privească involuntar spre tavan. Acesta nu avea antecedente de boală, nici medicamente sau consum de droguri și nici simptome recente până la apariția convulsiilor, a spus familia sa medicilor scrie Business Insider, citează observatornews.ro.
Echipa medicală de la Spitalul General din Massachusetts a diagnosticat în cele din urmă pacientul cu cisticercoză, altfel cunoscută sub numele de infecție cu tenie, care a fost confirmată prin scanări ale creierului și analize de sânge.
Cu două decenii mai devreme, pacientul emigrase dintr-o zonă rurală din Guatemala, unde bolile legate de paraziți sunt endemice, potrivit studiului de caz.
Paraziții de la consumul de carne sau pește insuficient gătite și insalubre se pot transmite de la o persoană la alta dacă cineva cu o infecție nu se spală pe mâini după ce a folosit baia, potrivit Publika.
Un nou studiu dă speranță celor cu afecțiuni asociate DEMENȚEI. Vaccin care previne Alzheimerul, la doar 80 de lei
Oamenii de știință care dezvoltă un vaccin împotriva bolii Alzheimer spun că sunt ”foarte entuziasmați” de descoperirile făcute, sugerând că produsul poate inversa demența la șoareci, relatează Daily Mail. Cercetătorii de la Universitatea din Leicester au venit cu un tratament „inovator” care ar putea opri progresul bolii, sau chiar o poate preveni.
Terapia de pionierat, care costă doar 15 lire sterline pe doză, funcționează prin prevenirea formării de depozite dăunătoare de proteine legate de pierderea memoriei în creier. Demența afectează aproximativ 850.000 de oameni în Marea Britanie și este în prezent incurabilă, dar experții au spus că noul vaccin ar putea intra în studii clinice pe oameni în termen de doi ani (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News