Un bărbat ar fi încercat să incendieze Ambasada Israelului de la București. Bogdan Chirieac: Vorbim despre o tentativă de atac terorist
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Captură video Antena 3 CNN
Foto: Captură video Antena 3 CNN
Un bărbat ar fi încercat să incendieze Ambasada Israelului de la București. 

UPDATE:

Un cetăţean sirian, în vârstă de 34 de ani, a încercat să-şi dea foc cu o sticlă incendiară, luni, în faţa Ambasadei Israelului, pentru că nu ar fi fost primit în audienţă, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres. La faţa locului au intervenit imediat de agenţii antitero, care l-au imobilizat pe bărbat, acesta fiind apoi condus la Secţia 14 de Poliţie, potrivit reprezentanșilor SRI.

"Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 14 Poliţie au fost sesizaţi, de către Serviciul Român de Informaţii, cu privire la faptul că un bărbat ar fi încercat să se autoincendieze. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul subunităţii, în cauză fiind identificat un bărbat, în vârstă de 34 de ani, cetăţean străin", informează Biroul de presă al DGPMB.

Anterior sosirii poliţiştilor, acesta a fost imobilizat de către Brigada Antitero a Serviciului Român de Informaţii.

De asemenea, lucrători din cadrul Serviciului Român de Informaţii, care asigurau securitatea instituţiei, au stins incendiul. Au fost provocate distrugeri la un afiş de pe uşă, fără a fi înregistrate alte pagube. Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 14 Poliţie, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc acest incident.

Știrea inițială:

Un bărbat ar fi încercat să incendieze Ambasada Israelului de la București, transmite Antena 3 CNN. Individul ar fi folosit un cocktail Molotov pe care l-ar fi aruncat în ușa ambasadei.

El a fost imobilizat de către jandarmii care au intervenit la fața locului și urmează să fie dus la audieri pentru a se afla dacă a fost ajutat de cineva. Bărbatul ar fi refuzat să colaboreze cu anchetatorii și ar fi refuzat să spună motivul pentru care a recurs la acest gest. SRI a intervenit la fața locului.

"În legătură cu incidentul petrecut la Ambasada Israelului, precizam că: un cetățean aflat în proximitatea Ambasadei a încercat să dea foc ușii de la intrare amenințând că se va autoincendia. Dispozitivul antitero l-a imobilizat si l-a predat Poliției care a preluat cazul", a transmis SRI.

Bogdan Chirieac: România nu este exceptată de la tensiunile din Orientul Mijlociu

Bogdan Chirieac a comentat acest incident de securitate în direct la Antena 3 CNN.

"În mod clar la București vorbim despre o tentativă de atac terorist. A da foc unei ambasade este un atac terorist și lucrul acesta ne arată o dată în plus că România nu este exceptată de la tensiunile din Orientul Mijlociu. Ce credeam noi, că minoritatea palestiniană, minoritatea siriană, libaneză și cea israeliană în România nu au niciun fel de tensiuni, uite că se dovedește că nu a fost exact, din punctul acesta de vedere. Deci avem de a face cu un atac terorist.

A folosit un cocktail Molotov deoarece nu a avut o mitralieră, ceea ce înseamnă că nivelul de securitate pe teritoriul României trebuie să crească simțitor deoarece tensiunile din Orientul Mijlociu, după atacarea Israelului de către Hamas pe 7 octombrie, ating paroxismul inclusiv la București, unde România se bucura de o minoritate din Orientul Mijlociu foarte în regulă, din multe puncte de vedere. Consider în continuare că această minoritate este absolut în regulă și respinge violența și terorismul, dar uite că sunt indivizi care procedează așa cum a procedat acest cetățean. Din toate punctele de vedere este negativă situația deoarece foarte mulți cetățeni israelieni voiau să vină în România și sper să dorească în continuare, mulți dintre ei au dreptul la cetățenie deoarece au origini românești, 400 de mii de cetățeni români evrei au plecat în vremea lui Ceaușescu din România în Israel și după 7 octombrie mulți și-au descoperit rădăcinile și au dreptul la cetățenie, deci lucrul acesta nu ne aduce nici o bucurie", a declarat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel