Un bărbat a încercat să răpească o adolescentă în plină zi
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Dom J)
Sursă foto: Pexels (Dom J)
Un bărbat a încercat să răpească în plină zi o tânără de pe stradă. 

Un bărbat a fost acuzat de agresiune sexuală după ce a încercat să răpească o adolescentă pe stradă. Luis Palma, în vârstă de 29 de ani, ar fi încercat să își răpească victima în plină zi, dar tânăra a reușit să se elibereze.

El a fost acuzat de răpire și deținere de canabis după incidentul de miercuri din Harlow, Essex, scrie The Sun

Tânăra a scăpat nevătămată

Palma se va prezenta mâine la Curtea de Magistrați din Colchester. Fata a fost nevătămată și a scăpat în siguranță după incident. Ea și familia ei sunt sprijinite de specialiști din cadrul serviciilor sociale. 

Inspectorul șef Terry Fisher a spus că astfel de cazuri sunt extrem de rare și se crede că este un incident izolat.

De la incident au avut loc patrule cu vizibilitate mare în zonă. Palma, răpitorul, a fost arestat vineri dimineață.

Minora răpită în Pitești a fost găsită

 "În urmă cu puţin timp, minora Mustaţă Petruţa fost identificată în municipiul Piteşti. Minora nu a fost victima altei infracţiuni. În aceste condiţii, alerta de răpire este ridicată", a transmis Poliţia Română.

Potrivit sursei citate, cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanţelor în care s-a produs răpirea fetei, a tuturor persoanelor implicate şi luării măsurilor legale care se impun.

Minora, în vârstă de 15 ani, în timp ce se afla în parcarea unui bloc din Piteşti, a fost luată cu forţa de trei persoane necunoscute şi urcată într-un autoturism, care a plecat în direcţia Bascov.

"În jurul orei 11,00, Poliţia Municipiului Piteşti a fost sesizată cu privire la răpirea unei minore, de 15 ani, Mustaţă Petruţa, din Piteşti, judeţul Argeş. Din cercetări a reieşit că minora, în timp ce se afla în parcarea blocului S 5, din municipiul Piteşti, bulevardul Nicolae Bălcescu, a fost luată cu forţa de trei persoane necunoscute şi introdusă într-un autoturism, de culoare gri, marca Volkswagen Sharan, cu numărul de înmatriculare AG 16 TEY, după care s-ar fi deplasat în direcţia Bascov, a informat IGPR. Citește mai multe AICI

Viola Franca, femeia care a refuzat să se mărite cu violatorul ei, încălcând o veche tradiție

De zeci de ani Viola a fost considerată un exemplu de emancipare de către multe femei italiene pentru că s-au opus unei practici care dăunează libertății femeilor, care a fost extrem de răspândită de secole; din același motiv, la 8 martie 2014 i s-a conferit onoarea de Mare Ofițer al Ordinului de Merit al Republicii Italiene de către președintele Italiei, Giorgio Napolitano, potrivit publicației Il Post.

Pentru a înțelege importanța alegerii Violei, trebuie amintit că până în 1981 în codul penal italian exista un articol, 544, care cu referire la infracțiunea de viol - atunci era considerată „crimă împotriva moralității și moralității publice și nu împotriva persoanei”

Articolul spunea așa: „Pentru infracțiunile prevăzute de primul capitol și de articolul 530, căsătoria pe care făptuitorul infracțiunii o încheie cu persoana vătămată stinge infracțiunea iar dacă a existat o condamnare, executarea și efectele penale încetează”.

În practică, o persoană vinovată de viol putea evita să meargă la închisoare dacă se căsătorea cu persoana pe care a violat-o.

Așa spera să facă Filippo Melodia, care la 26 decembrie 1965 a răpit-o pe Franca Viola, pe atunci în vârstă de șaptesprezece ani, apoi a ținut-o sechestrată  timp de opt zile și a violat-o de mai multe ori. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel