Un bărbat de 74 de ani a fost amendat cu 5000 de lei după o vizită la supermarket. Și-a uitat arma pe plafon și nu doar atât! De ce a fost chemată Poliția
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay
După ce a pierdut o armă și două încărcătoare în apropierea unui supermarket din Târgu Mureș, un bărbat de 74 de ani a fost sancționat, sâmbătă, cu o amendă de 5.000 de lei.

"Poliţiştii din Mureş au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe o stradă din Târgu Mureş, au fost identificate o armă, două încărcătoare, mai multe cartuşe, precum şi o borsetă. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Mureş, ai Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş şi ai Serviciului Criminalistic, pentru efectuarea activităţilor specifice, în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt. S-a stabilit că arma tip pistol face parte din categoria armelor neletale supuse autorizării, cu destinaţia autoapărare cu proiectil de cauciuc, deţinută legal de un bărbat, de 74 de ani, persoană care a fost identificată ulterior, în urma activităţilor efectuate. De asemenea, s-a constatat faptul că aceste cartuşe sunt aferente calibrului armei în cauză", a explicat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, într-un comunicat de presă.

După ce a fost identificat de forțele de ordine, bărbatul a declarat că s-a îndreptat cu arma către mașina sa personală, a plasat-o pe plafonul acesteia și a plecat, uitând să o ia cu el.

IPJ Mureș a menționat că bărbatului i-a fost aplicată o amendă contravențională de 5.000 de lei, conform Legii 295/2004 privind regimul armelor, componentelor esențiale și al munițiilor. De asemenea, i s-a impus măsura complementară de anulare a dreptului de deținere, port și utilizare de arme și muniții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel