Un bărbat a fost prins în flagrant, în Bihor, cu peste 279.000 de țigarete de contrabandă / FOTO
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Peste 279.000 de țigarete de contrabandă, în valoare de peste 140.000 de lei, au fost indisponibilizate de polițiștii B.C.C.O. Oradea, de la un bărbat prins în flagrant delict, în timp ce le transporta, disimulate, într-o autoutilitară. 

'Miercuri, 8 septembrie, pe Drumul Național 19, la intrarea în municipiul Oradea dinspre Biharia, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea - Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice au prins în flagrant delict un bărbat, de 35 de ani, din municipiul Salonta, în timp ce conducea o autoutilitară, cu care transporta 279.200 de țigarete (13.996 de pachete de țigări) nemarcate legal, de proveniență extracomunitară', anunță IGPR într-un comunicat. 

Țigaretele nemarcate legal erau ambalate în cutii din carton și în saci din plastic și ascunse într-un compartiment special conceput al autoutilitarei cu care erau transportate.

Atât țigaretele în valoare de aproximativ 140.000 de lei, cât și autoutilitara folosită pentru transportul acestora au fost indisponibilizate, în vederea cercetărilor.

Bărbatul a fost reținut. Prejudiciul, 242.660 de lei

IGPR precizează că, în urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Informatice din cadrul B.C.C.O. Oradea l-au reținut pe bărbat, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, sub aspectul comiterii infracțiunii de „deținerea, transportul bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.”

Astăzi, 9 septembrie a.c., bărbatul va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, în vederea dispunerii de măsuri legale.

Prejudiciul total cauzat bugetului consolidat al statului a fost estimat la 242.660 de lei. 

'Cercetările sunt continuate, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, în vederea documentarii întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.', încheie IGPR. 

VEZI ȘI: Percheziții în Călărași și București. Pește sustras, depozitat, transportat și comercializat ilegal

În această dimineață, polițiștii Direcției de Ordine Publică din I.G.P.R., Serviciului de Poliție Delta Dunării și Inspectoratului de Poliție Județean Călărași efectuează 29 de percheziții domiciliare, în județul Călărași și municipiul București, într-un dosar penal ce vizează infracțiuni la regimul piscicol, informează IGPR într-un comunicat de presă.

(Citește continuarea articolului AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel