Un nou caz după modelul George Floyd. Un bărbat a fost gazat până la moarte de poliție
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (pedro18)
Sursă foto: Pexels (pedro18)
Un bărbat a fost gazat de poliție, pierzându-și astfel viața. Familia susține că avea probleme psihiatrice. 

Moartea unui bărbat de culoare care a fost forțat de poliție să intre în portbagajul unei mașini, unde a fost declanșată o grenadă cu gaz, a stârnit indignare în Brazilia. Poliția l-a oprit miercuri pe Genivaldo de Jesus Santos, în vârstă de 38 de ani, pe o stradă din orașul Umbaúba, din nord-estul statului Sergipe.

Imaginile video au arătat doi ofițeri care țineau apăsat portbagajul în care se afla bărbatul, în timp ce din mașină curgea un fum gros. Un raport de autopsie emis joi a confirmat că Santos a murit prin asfixiere, scrie BBC

Au fost deschise două anchete pentru fapta polițiștilor

Poliția federală a autostrăzilor, Brazilia, a declarat că a fost deschisă o procedură disciplinară pentru a investiga comportamentul ofițerilor. De asemenea, poliția federală a deschis o anchetă cu privire la circumstanțele morții lui Santos. Există rapoarte contradictorii despre incident.

Un comunicat al poliției a spus că Santos a fost arestat pentru că „a rezistat în mod activ” demersului poliției și că din cauza „agresivității sale au fost necesare tehnici de imobilizare, iar instrumente cu potențial mai puțin ofensiv” au fost folosite pentru a-l reține.

Santos suferea de schizofrenie

Nepotul victimei, Wallison de Jesus, a declarat presei locale că a fost la fața locului, iar unchiul său mergea pe o motocicletă când polițiștii federali responsabili de autostradă l-au oprit și i-au cerut să-și ridice cămașa.

El a spus că unchiul său lua medicamente prescrise pentru schizofrenie și a devenit nervos când ofițerii au găsit medicamentele.

Cazul George Floyd

La 25 mai 2020, într-o operaţiune a poliţiei din Minneapolis, poliţistul alb Derek Chauvin a rămas cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd - originar din Houston - timp de aproape nouă minute. În acest incident bărbatul afro-american a decedat. Înregistrarea video a faptei, devenită virală, a declanşat manifestaţii de amploare împotriva rasismului şi violenţelor poliţieneşti din SUA, scrie Agerpres.

Nepoata lui George Floyd, bărbatul a cărui moarte a dus la proteste violente în SUA, a fost împuşcată în Houston, Texas. Ea a suferit răni la ficat şi la un plămân şi are trei coaste fracturate. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel